Villarreal díky hattricku Sörlotha doma přejel Granadu, Barcelona remizovala s Athleticem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Villarreal díky hattricku Sörlotha doma přejel Granadu, Barcelona remizovala s Athleticem

Aktualizováno
Ani hráč měsíce února Lewandowski Barceloně k výhře nepomohl.
Ani hráč měsíce února Lewandowski Barceloně k výhře nepomohl.AFP
Fotbalisté Villarrealu rozdrtili ve 27. kole La Ligy před vlastními fanoušky předposlední Granadu 5:1. Už v sedmé minutě poslal domácí do vedení Alexander Sörloth (28), jenž se o 12 minut později díky druhé trefě osamostatnil na první pozici v tabulce střelců svého týmu. Nor dokonal skvělý výkon ve druhé půli, kdy zkompletoval hattrick. Tři body za výhru 2:1 nad Betisem si připsalo Atlético a upevnilo si čtvrtou pozici, jež zaručuje účast v Lize mistrů. Girona padla potřetí ze čtyř zápasů, tentokrát prohrála na Mallorce 0:1.

Athletic Club – Barcelona 0:0

Agilní Joao Cancelo proháněl domácí defenzivu od úvodních minut, v nejvážnější šanci se však objevil až po půlhodině hry, kdy se z úctyhodné vzdálenosti pokoušel přelobovat vyběhnutého gólmana. Dalekonosnou ránu musel z brankové čáry nakonec vykopnout až stoper Yeray Álvarez.

Diváci se během prvního dějství nedočkali žádné další zajímavé šance, naopak Xavimu přidělala starosti hned dvě nucená střídání Frenkieho de Jonga a Pedriho kvůli zranění.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Barcelona na kloudnou příležitost trpělivě vyčkávala i po návratu ze šaten. Athletic si ovšem držel defenzivní linii a pomalá kombinace hostů neměla šanci na úspěch.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Fanoušci domácího celku si tak zdlouhavou pasáž bez šancí zpestřili alespoň pískotem na střídajícího Iňiga Martíneze, jenž v létě zamířil do tábora Blaugranas jako volný hráč právě z Baskicka. V závěru se k zakončení z bezprostřední blízkosti dostal Dani García, bezgólový stav se však po jeho nepovedené hlavičce neotřásl.

Villarreal – Granada 5:1

K zisku dalších bodů vykročil Villarreal rázně již po sedmi minutách. Álex Baena po přihrávce z pravé strany nejprve napálil horní tyč, odražený balon ovšem zachytil Sörloth a pohotově ho uklidil do horní části brány. Chvíli nato mohlo být vyrovnáno, když Carlos Neva sklepl vysoký centr pro Lucase Boyeho, který mířil jen těsně vedle.

I druhá gólová akce hráčů ve žlutých dresech začala přihrávkou z pravého křídla a skončila úspěšným zakončením Sörlotha. Bertrand Traoré vymyslel přesnou průnikovou přihrávku pro Daniho Pareja, ten ji prodloužil na zadní tyč na vytáhlého Nora, jenž míč zblízka doklepl do odkryté brány. Perfektní poločas z pohledu domácího týmu ještě vyšperkoval třetím zásahem po rohovém kopu Étienne Capoue.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Villarreal s parádním ofenzivním představením pokračoval hned zkraje druhého dějství. Ve 47. minutě sehráli domácí bleskovou kombinační akci, na jejímž konci zužitkoval zpětnou přízemní přihrávku Baeny Goncalo Guedes. Již pátou trefu obstaral v 66. minutě svým třetím gólem v utkání Sörloth, jenž si zcela nehlídaný naskočil na centr z rohového kopu a bez problému ho usměrnil za brankovou čáru.

Tenisového kanára mohl hostům střelou z dálky uštědřit Manu Trigueros, gólman Augusto Batalla ovšem projektil letící k levé tyči vyrazil. Andalusané si v závěru zápasu připsali alespoň čestný úspěch, když se prosadil Theodor Corbeanu.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Atlético – Betis 2:1

Celek z Andalusie na hřišti Atlétika zvítězil naposledy v roce 2011 a po osmi minutách hry vše nasvědčovalo tomu, že se na této sérii nebude nic měnit. Centr Memphise Depaye se totiž po několika odrazech v malém vápně dostal až za brankovou čáru. Zásah byl nakonec zapsán jako vlastní pro Silvu, jenž se stal hlavní postavou i o 20 minut později, když v šestnáctce fauloval Moratu.

Sám španělský forvard se ujal exekuce penalty, avšak proti jeho přízemní ráně z puntíku i následným dorážkám se vyznamenal Silva. Morata si ale chuť spravil krátce před pauzou, kdy do sítě jednoduše poslal vyraženou střelu Rodriga de Paula.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

El Glorioso po změně stran převzali iniciativu a diktovali tempo hry. Zasloužená odměna přišla v 62. minutě, kdy z úctyhodné vzdálenosti napřáhl střídající William Carvalho a nádherným technickým pokusem do pravé šibenice snížil.

Mírná převaha Betisu pokračovala i nadále a zhruba 10 minut před koncem mohlo přijít vyrovnání. Další střídající hráč Guido Rodríguez chtěl napodobit svého parťáka ze zálohy Carvalha, avšak Oblak se z dálky podruhé překonat nenechal.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by stats Perform

Mallorca – Girona 1:0

K tříbodovému zisku mohl svůj tým nasměrovat Iván Martín, který si naběhl na centr ideálních parametrů z dílny Miguela Gutiérreze, ale jeho hlavička neměla potřebnou razanci. Na druhé straně byl blízko skórování Vedat Muriqi. Vytáhlý kosovský útočník dostihl míč ještě před vybíhajícím Paulem Gazzanigou a zkusil jej přelobovat. Muriqiho pokus však skončil jen pár čísel vedle vzdálenější tyče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve 33. minutě byli Piráti za svůj aktivní herní projev odměněni. Balon z rohového kopu vyboxoval Gazzaniga pouze na hranici šestnáctky, odkud se do něj opřel Omar Mascarell, aby jen nastřelil svého spoluhráče. Ve zmatku před Gazzanigou se nejlépe zorientoval Copete a nekompromisně rozvlnil síť.

Alespoň v náznaku příležitosti se poprvé v druhé půli objevil Arťom Dovbyk, jenž hlavou sklepl míč do druhé vlny Viktoru Cygankovovi. Ukrajinský křídelník však celou situaci přeběhl. Kdyby se tak nestalo, mohl zakončovat do odkryté branky.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform.

Čtvrthodinu před koncem se prezentoval dravým průnikem střídající Portu. Toho dokázal čistě odzbrojit Copete, nicméně balon se odrazil k dobíhajícímu Sáviovi, ani on ale nedokázal prostřelit Predraga Rajkoviče.

Tabulka La Ligy