Almería na výkon proti Realu Madrid nenavázala, Alavés uspěl rozdílem třídy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Almería na výkon proti Realu Madrid nenavázala, Alavés uspěl rozdílem třídy

Hráči Alavése se na hřiště Almeríe radovali třikrát.
Hráči Alavése se na hřiště Almeríe radovali třikrát.Profimedia
Alavés ve 22. kole La Ligy zvítězil na půdě poslední Almeríe jednoznačně 3:0. O vítězství hostů rozhodl mladý útočník Samu Omorodion, který vstřelil svou pátou a šestou branku v dresu Basků. Příspěvek nadějného talentu společně se skvělým výkonem Antonia Sivery znamenaly pro Alavés upevnění postavení v klidném středu tabulky. Naopak poslední Rojiblancos jako jediní v této sezoně stále nezvítězili a na záchranu v nejvyšší španělské soutěži již nyní ztrácejí propastných 10 bodů.

Almería – Alavés 0:3

Navzdory tabulkovému postavení Almería ukazovala, že umí bodovat i proti nejlepším celkům. Už před Vánoci dlouho trápila Barcelonu, po Novém roce zase remizovala s Gironou a před necelým týdnem sahala po senzaci na hřišti Realu Madrid. Zlepšené výkony mohli Rojiblancos konečně přetavit v zisk všech bodů proti Alavésu, jenž se však nacházel překvapivě daleko od sestupových vod.

Deportivo vstoupilo do zápasu senzačně, když se již po 10 minutách ocitl tváří v tvář brankáři osamocený Omorodion a poslal hosty do vedení. Ve 32. minutě se ocitl v šanci znovu, z hranice malého vápna ovšem mířil těsně vedle levé tyče. Chvíli před pauzou mohl z úctyhodných 30 metrů srovnat Adrian Embarba, nicméně Sivera jeho bombu vyrazil a udržel tak svůj tým po první půli ve vedení.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Domácí si snahu o vyrovnání zkomplikovali po pěti minutách druhé půle. Luis Maximiano totiž fauloval ve vápně a kopala se penalta, jíž proměnil Luis Rioja. Po hodině hry měl šanci vrátit Rojiblancos do zápasu aktivní Embarba, s jeho pokusem si však znovu poradil Sivera. V 78. minutě měli domácí další dvě tutovky, ani jedna ovšem gólem neskončila. A tak chvíli před koncem zasadil Omorodion svou druhou trefou domácím poslední hřebík do rakve.

Tabulka La Ligy