To, co se stalo na Bernabéu, byla ostuda, prohlásil prezident Barcelony Laporta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

To, co se stalo na Bernabéu, byla ostuda, prohlásil prezident Barcelony Laporta

V Barceloně si stěžují na to, jak vypadal zápas Realu s Almeríí.
V Barceloně si stěžují na to, jak vypadal zápas Realu s Almeríí.Profimedia
Nedělní ligový zápas Realu Madrid s Almerií, který nakonec domácí favorit zvládl a po obratu ve druhém poločase vyhrál 3:2, stále vzbuzuje emoce. Prezident Barcelony Joan Laporta (61) se rozhodl, že si nenechá své myšlenky pro sebe a zaútočil na jak na Real Madrid, tak na rozhodčí. Prohlásil, že to, co se stalo během utkání na Santiago Bernabéu, byla ostuda.

Prezident katalánského velkoklubu nezapomněl ani na nátlak, který Real Madrid vyvíjel v nechvalně známé "kauze Negreira". Nejvyšší funkcionář se obul do toho, co se stalo v duelu Bílého baletu s Almeríí, v němž po zásazích systému VAR nakonec triumfoval lídr La Ligy.

"To, co se stalo na Bernabéu, byla ostuda. Myslím, že komise rozhodčích musí reagovat na sérii tlaků, které byly na rozhodčí v průběhu sezony vyvíjeny. Pokud nezareaguje, budeme velmi znepokojeni," řekl Laporta na galavečeru Mundo Deportivo v Barceloně.

K událostem, které se udály v Madridu, se vyjádřil také trenér Barcelony Xavi Hernández: "Už dávno jsem říkal, že bude těžké vyhrát ligu. Dějí se v ní věci, které mi nedávají smysl. Všichni viděli, co se stalo v zápase Realu s Almeríí."

Co se týče zlepšení hry Xaviho týmu, prezident klubu zůstává optimistou směrem ke zbytku La Ligy a Ligy mistrů. "Nakonec se dočkáme odměny a naši soupeři klopýtnou, stejně jako my na začátku sezony," uzavřel.

Přehled zápasu Real Madrid – Almería 3:2