Real si poradil s Celtou Vigo. Osasuna proti Betisu ukončila dlouholeté čekání

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real si poradil s Celtou Vigo. Osasuna proti Betisu ukončila dlouholeté čekání
Aktualizováno
Éder Miliatao pečetil hlavičkou vítězství Realu Madrid 2:0.
Éder Miliatao pečetil hlavičkou vítězství Realu Madrid 2:0.AFP
Real Madrid navázal na úterní triumf nad Chelsea a postup do semifinále Ligy mistrů. Ve 30. kole La Ligy bez větších problémů přehrál Celtu Vigo 3:0 a minimálně do neděle stáhl náskok vedoucí Barcelony na osm bodů. V dalších sobotních utkáních Osasuna doma přestřílela Betis 3:2, Almería doma nestačila na Bilbao a Real Sociedad si výhrou nad Vallecanem upevnil místo v nejlepší čtyřce.

Osasuna –⁠ Betis 3:2

Atraktivní duel nabídl divákům hned čtyři branky již v prvním poločase. Hlavním hrdinou domácího celku byl Ante Budimir, jenž vstřelil úvodní dva góly. Chorvatskému kanonýrovi značně sekundoval i španělský záložník Kike Barja, který na obě trefy asistoval. Tým z Pamplony tak Andalusany porazil v lize poprvé od roku 2014 a zkomplikoval jim cestu do Ligy mistrů. Zelenobílí dali možnost Realu Sociedad odskočit na čtvrté příčce na rozdíl šesti bodů.

Statistiky zápasu Osasuna –⁠ Betis
Statistiky zápasu Osasuna –⁠ BetisOpta by Stats Perform

Almería –⁠ Bilbao 1:2

Skóre utkání otevřel již v deváté minutě Nico Williams. Španěl si připsal druhou trefu v posledních třech utkáních a napodobil v dobré střelecké formě hrajícího bratra Iňakiho. Kvůli pozdnímu zdramatizování zápasu v podání domácích se ale autorem vítězné trefy stal zkušený stoper Óscar de Marcos, který se prosadil v této sezoně poprvé. Na obě trefy Basků přihrával Oihan Sancet, jenž přitom do startu duelu neměl na svém kontě jedinou ligovou asistenci.

Statistiky zápasu Almería –⁠ Bilbao
Statistiky zápasu Almería –⁠ BilbaoOpta by Stats Perform

Real Sociedad –⁠ Rayo Vallecano 2:1

Tříbodový zisk se rodil s obtížemi, v dresu hostů se totiž dalším povedeným výkonem prezentoval Isi Palazón, jenž navíc v 57. minutě otevřel skóre. Bleskově odpovědět však dokázal domácí Alexander Sörloth a k rozhodnutí došlo v závěru, kdy poslal míč za záda vlastního brankáře Florian Lejeune. Baskové tak dokonale využili překvapivé prohry Betisu a pojistili si průběžnou čtvrtou příčku tabulky.

Statistiky zápasu Real Sociedad –⁠ Rayo Vallecano
Statistiky zápasu Real Sociedad –⁠ Rayo VallecanoOpta by Stats Perform

Valladolid –⁠ Girona 1:0

Valladolid dokázal navázat na senzační triumf na hřišti Villarrealu z minulého kola a před svými fanoušky porazil Gironu 1:0. Vítěznou trefu celku vlastněného legendárním brazilským útočníkem Ronaldem obstaral ve 24. minutě Monchu, který strávil sezonu 2020/2021 v barvách tehdy ještě druholigových Gironistes. Domácí se tak sestupovému pásmu vzdálili na rozdíl sedmi bodů.

Statistiky zápasu Valladolid –⁠ Girona
Statistiky zápasu Valladolid –⁠ GironaOpta by Stats Perform

Real Madrid –⁠ Celta Vigo 2:0

Bílý balet nasměroval k vítězství Marco Asensio, jenž v závěru první půle otevřel skóre a na začátku té druhé připravil pojišťující branku Éderu Militaovi. Pro domácího záložníka to byl již osmý gól v tomto kalendářním roce, což bylo nejvíce ze všech španělských fotbalistů působících v nejlepších pěti evropských soutěžích. Los Merengues tak díky jeho příspěvku poprvé od poloviny února zaznamenali dvě ligové výhry v řadě.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport