Atlético po vítězství udrželo čtvrtou příčku tabulky, Dovbyk dal 19. gól v sezoně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético po vítězství udrželo čtvrtou příčku tabulky, Dovbyk dal 19. gól v sezoně

Aktualizováno
Correův zásah byl vítězný.
Correův zásah byl vítězný.AFP
Fotbalisté Atlétika Madrid porazili ve 33. kole La Ligy Bilbao 3:1. Přímý souboj o čtvrtou příčku, jež zaručuje účast v Lize mistrů, odstartoval pro Los Colchoneros příjemně Rodrigo de Paul (29). Argentinský reprezentant otevřel skóre zápasu už v 15. minutě s přispěním teče soupeře. Hosté sice před pauzou srovnali, vedení Indiánům ale vrátil Ángel Correa (29). Domácí tak po třech porážkách ve vzájemných duelech za sebou poprvé v sezoně Basky porazili a odskočili jim v tabulce na rozdíl šesti bodů.

Las Palmas – Girona 0:2

Nováček soutěže z Las Palmas se v závěru ročníku propadl do hluboké herní deprese, když pětkrát v řadě padl, přičemž jenom jednou skóroval. Trápit jej to ovšem příliš nemuselo, protože jeho hlavním cílem bylo udržet se v nejvyšší španělské soutěži, což měl díky fantastické první polovině sezony prakticky zajištěné. Tentokrát jej čekal duel s Gironou, která po výhře nad Cádizem stále kráčela k vysněné Lize mistrů.

Domácí dostali již v osmé minutě obrovskou výhodu v podobě kontroverzní penalty. Sandro Ramírez si míč připravil, ale jeho střelu mířící k levé tyči vystihl skvělým zákrokem Paulo Gazzaniga. Španělský útočník měl druhou šanci při následné dorážce, ale v důležitém okamžiku netrefil balon.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Girona si vybojovala svůj pokutový kop ve 26. minutě, stejně jako na druhé straně ovšem Arťom Dovbyk neproměnil. Nemuselo ho to však mrzet, neboť dorážející David López poslal Gironistes z malého vápna do vedení. Těsně před poločasem se střílený centr dostal k Dovbykovi, jehož rána z bezprostřední blízkosti minula cíl.

Žlutomodří se od začátku druhé půle hnali za vyrovnáním. Soupeře tlačili od samotné rozehrávky brankaře, Girona se ovšem nehodlala jen bránit, a tak přišla po jedné z domácích akcí v 57. minutě další penalta. Brankář znovu zvolil správnou stranu, ale tentokrát na tvrdou střelu Dovbyka nedosáhl. O chvíli později se dostal za obranu bíločervených Marc Cardona, avšak jeho pokus špičkou kopačky trefil pouze vyběhnutého Gazzanigu. Po zbytek střetnutí si favorit své vedení pohlídal.

Mapa přihrávek Arťoma Dovbyka
Mapa přihrávek Arťoma DovbykaOpta by StatsPerform

Almería – Getafe 1:3

Getafe bylo v začátku zápasu aktivnější než jeho soupeř. Již v páté minutě zakončoval přetažený roh z voleje Djené, ale jeho pokus mířil doprostřed branky. Diváci si na další akci museli počkat do 26. minuty. V té vypíchl poslednímu obránci míč Ilaix Moriba, následně jej předložil Greenwoodovi, který neměl se zakončením sebemenší problém. Rojiblancos chtěli rychle odpovědět.

Ve velmi dobré pozici se na levé straně vápna objevil Adrián Embarba, ovšem brankář jeho střelu na přední tyč skvěle odhadl. Ve 40. minutě se podařilo domácím srovnat. Obrovského závaru v šestnáctce využil Choco Lozano a dopravil míč do sítě.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Navrácení vedení přišlo osm minut po startu druhého poločasu. Luís Maximiano dokázal střelu z hranice vápna vyrazit, ovšem jen do míst kam si naběhl zcela nehlídaný Greenwood, který přidal svou další branku v zápase. Bývalý záložník Manchesteru United byl i u třetího gólu hostů.

V 61. minutě si naběhl za obranu, ale místo střely zvolil přihrávku na malé vápno, odkud Jaime Mata neměl problém zakončit. Skvělou šanci na snížení si připravil Bruno Langa, avšak po krásném sólu přišla střela postrádající razanci. V nastaveném čase dostal Jonathan Viera za svůj zákrok loktem druhou žlutou kartu.

Známkování hráčů
Známkování hráčůLivesport

Alavés – Celta Vigo 3:0

Fotbalisté Alavésu porazili na vlastním hřišti Celtu Vigo 3:0. Domácí klub při příležitosti oslav 100 let od otevření Estadio Mendizorrotza připravil pro fanoušky speciální předzápasový program, kterým se příznivci El Glorioso naladili na další skvělé vystoupení svých oblíbenců.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ti totiž před sváteční kulisou dominovali, což do skóre promítli dvěma góly během šesti minut v úvodu druhé půle. Nejprve se totiž prosadil Giuliano Simeone, na kterého navázal Jon Guridi

Atlético Madrid – Athletic Bilbao 3:1

Už ve čtvrté minutě přesprintoval domácí obranu Iňaki Williams, střela z první mu ale vůbec nesedla. Radost na Estadio Metropolitano zavládla v 15. minutě, když pokus hostující obrany o odvrácení míče skončil na noze De Paula, jenž z voleje i za pomoci teče Iňiga Ruize de Galarrety prostřelil brankáře Bilbaa.

V dobré palebné pozici se před půlhodinou hry ocitl Oiham Sancet, rána mu však nesedla a balon skončil o kus vedle. Vyrovnání se hosté před pauzou přece jen dočkali. Ve 45. minutě při protiútoku naservíroval Gorka Guruzeta míč naprosto nehlídanému Nicu Williamsovi, jenž bez obtíží prostřelil bezradného Jana Oblaka.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Gól do kabiny ovšem více nabudil Los Colchoneros, kteří od výkopu dominovali. A odměna se dostavila už v 52. minutě, kdy Koke našel pasem za obranu rozběhnutého Correu, jenž po kličce brankáři zakončoval do odkryté sítě.

Po vstřeleném gólu domácí znovu sundali nohu z plynu, i tak se ale Bilbao do nebezpečných šancí nedostávalo. V 80. minutě naopak znovu udeřili Los Colchoneros, když se míč po překvapivé střele Samuela Lina odrazil na záda Unaie Simóna, od nichž putoval do sítě.

Takto vypadal vítězný zásah.
Takto vypadal vítězný zásah.Opta by Stats Perform