Sevilla využila brzkého vyloučení Las Palmas a zvítězila venku podruhé v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sevilla využila brzkého vyloučení Las Palmas a zvítězila venku podruhé v řadě
En Nesyri se stal autorem vítězné branky.
En Nesyri se stal autorem vítězné branky.Profimedia
Trápící se Las Palmas nezvládlo domácí duel 31. kola La Ligy proti Seville a po výsledku 0:2 si připsalo už čtvrtou porážku v řadě. Předzvěstí dalšího těžkého odpoledne celku z Kanárských ostrovů byla již šestá minuta, kdy se nechal vyloučit obránce Saúl Coco (25). Hosté využili přesilovku ještě na konci první půle, jelikož se prosadil Youssef En Nesyri (26). Definitivní klid na kopačky Andalusanů vnesl v nastavení druhé půle střídající Dodi Lukebakio (26).

Las Palmas – Sevilla 0:2

K vítězství na Kanárských ostrovech nakročila Sevilla hned v úvodu, neboť už při jedné z prvních útočných akcí zatáhl za záchrannou brzdu domácí obránce Coco a vinou červené karty se na trávníku neohřál ani šest minut. Ztráta jednoho hráče byla pro Las Palmas signálem k tomu, aby se soustředilo na činnost, která mu jde nejlépe, tedy na bránění.

Hostům dělal defenzivní blok soupeře potíže, protože s výjimkou nepřesné rány Isaaca Romera se dlouho nedostali k jediné pořádné příležitosti. Ve 43. minutě se přesto měnilo skóre, když si En Nesyri našel centr ve vápně a poslal balon s odrazem o zem do sítě.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Sevilla mohla orámovat poločasovou přestávku druhým gólem po perfektně rozehraném signálu, jenže Romerovi se nepovedlo přesně přihrát ani zakončit. Las Palmas poté přidalo na tempu, což se málem projevilo i ve skóre. Těsné vedení hostujícího týmu však držel zkušený brankář Orjan Nyland.

Pro domácí navíc mohlo být ještě hůře, nicméně En Nesyriho při přesném zakončení obral o radost těsný ofsajd. Pojistku tak přidal až v závěru z protiútoku Lukébakio.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Granada – Alavés 2:0

Fotbalisté Granady prolomili nelichotivou sérii pěti porážek v řadě, když v souboji letošních nováčků zdolali Alavés 2:0. Trápící se domácí nasměroval k prvnímu triumfu od začátku ledna už v deváté minutě Myrto Uzuni, na něhož ještě v úvodním dějství navázal Lucas Boyé

Trefy těchto dvou borců tak jen stvrdily dlouhotrvající převahu předposledního celku tabulky nad modrobílými před vlastními fanoušky, kde je porazil ve všech šesti dosavadních střetnutích.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Athletic Bilbao – Villarreal 1:1

Hosty musela mrzet zahozená penalta z 11. minuty, kdy tvrdá rána Gerarda Morena pouze rozezněla levou tyč. Nezdarem začal pro Žlutou ponorku i druhý poločas, když se nechal po druhé žluté kartě vyloučit Santi Comesaňa. Athletic zužitkoval dlouhou přesilovku pouze jednou, a to v 67. minutě zásluhou nedávného hrdiny z finále španělského poháru Oihana Sanceta.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Manko Basků na čtvrtou příčku zaručující účast v Lize mistrů však nakonec přece jen narostlo na čtyři body, když v nastavení srovnal z pokutového kopu Dani Parejo.

Real Sociedad – Almería 2:2

Pro Basky nezačal zápas vůbec dobře, když se ve 30. minutě prosadil Adrián Embarba. Hostům ale vydržela radost pouhé dvě minuty, než vyrovnal svým první gólem v nejvyšší španělské soutěži Sheraldo Becker. Právě lednová posila, která je původem ze Surinamu, měla prsty i ve druhé brance domácích, jelikož asistovala Mikelovi Oyarzabalovi. Dlouho to vypadalo, že si Baskové dojdou pro čtvrtý triumf po sobě a přiblíží se v tabulce konkurenčnímu Bilbau, v úplném závěru ale srovnal svou druhou trefou v utkání Embarba.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka La Ligy