Atlético rozdrtilo Cádiz 5:1 a na druhém místě vystřídalo Real, Getafe slaví díky penaltě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Atlético rozdrtilo Cádiz 5:1 a na druhém místě vystřídalo Real, Getafe slaví díky penaltě
Aktualizováno
Atlético nemělo s výhrou problém.
Atlético nemělo s výhrou problém.AFP
Fotbalisté Atlétika Madrid ve 33. kole La Ligy doma deklasovali Cádiz 5:1 a na druhém místě tabulky vystřídali městského rivala a obhájce titulu Real. Atlético má na "Bílý balet" náskok jednoho bodu, za vedoucí Barcelonou zaostává o 13 bodů.

Valencia – Villarreal 1:1

Již ve třetí minutě mohl Villarreal otevřít střelecký účet zápasu, avšak přízemní projektil Jacksona zpoza vápna orazítkoval jen brankovou konstrukci. Ve 40. minutě získal Dani Parejo možnost zahrát přímý kop z hranice vápna, jenže míč poslal vysoko nad branku. Největší šanci prvního poločasu si Los Che nechali až na 42. minutu, André Almeida se uvolnil na levé straně a jeho centr si našel Edinson Cavani, jenže svůj projektil poslal vedle pravé tyče.

Hned na konci první minuty druhého poločasu musel Mamardashvili vytáhnout těžký zákrok proti střele k levé tyči, kterou vyslal Ramón Terrats zpoza vápna. V 51. minutě se protáhl po pravé straně Almeida, ale jeho následný lob proti vyběhnutému Pepemu Reinovi téměř zapadl za vzdálenější tyč.

Takhle se v utkání pohyboval Samuel Lino.
Takhle se v utkání pohyboval Samuel Lino.Opta by Stats Perform

Žlutá ponorka se nakonec dočkala gólové radosti až po hodině hry. Jackson si uvnitř vápna našel odražený balon po nevydařeném odkopu Almeidy a bombou pod břevno nedal gruzínskému brankáři šanci. O pět minut později Cavani vstřelil branku, jenže radost domácích záhy utnul rozhodčí kvůli odmávanému ofsajdu. Netopýři se nakonec srovnání skóre dočkali, v 72. minutě totiž Lino využil zaváhání defenzivy Žluté ponorky při rozehrávce.

Atlético – Cádiz 5:1

Ústřední postavou zápasu se stal Antoine Griezmann, jenž dvěma krásnými trefami z úvodní půlhodiny navázal na své výkony z předchozích dvou utkání, v nichž si připsal čtyři asistence. Zejména jeho zásluhou tak Rojiblancos poskočili na druhou příčku tabulky. Cádiz kromě špatného výkonu trápil i pohled na výsledek souběžně hraného utkání, kvůli výhře Getafe se totiž jeho náskok na sestupové pásmo ztenčil na jediný bod.

Antoine Griezmann slaví jednu ze svých dvou branek.
Antoine Griezmann slaví jednu ze svých dvou branek.AFP

Getafe – Celta Vigo 1:0

Domácím přinesla první ligové vítězství po více než měsíci a půl penalta, kterou již ve třetí minutě proměnil Enes Ünal. Madridský celek sice i přes výhru zůstal v sestupovém pásmu, v obrovsky vyrovnané tabulce však hned na čtyři celky ztrácí maximálně dva body.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport