Betis po nevydařeném období konečně zabral, nový kouč Celty Vigo zažil první pád

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Betis po nevydařeném období konečně zabral, nový kouč Celty Vigo zažil první pád
Celta Vigo se blíží sestupovému pásmu.
Celta Vigo se blíží sestupovému pásmu.Profimedia
Fotbalisté Betisu ve 23. kole La Ligy prolomili čtyřzápasovou sérii proher, když na vlastní půdě porazili Celtu Vigo 2:1. Po velmi vyrovnané první půli měli domácí skvělý vstup do druhého dějství, což vedlo k trefě Juana Mirandy (24), jenž se v letošním ročníku prosadil vůbec poprvé. Vítěznou branku poté vstřelil v 83. minutě po výborné individuální akci Nabil Fekir (30). Mladý trenér hostů Claudio Giráldez se tak musel ve třetím duelu na lavičce smířit s první porážkou, která Los Celestes opět přiblížila k sestupovému pásmu.

Betis – Celta Vigo 2:1

Los Celestes měli dobrý vstup do utkání, když už ve 14. minutě poprvé zahrozil Jörgen Strand Larsen, jeho ránu z úhlu ale pohotově vyrazil Rui Silva.

Norský útočník se dostal do šance i o 11 minut později, kdy hlavičkou jen těsně minul domácí branku. I přes slibné šance hostů sledovali diváci v prvním poločase velmi vyrovnanou hru od obou celků, které dominovaly především obrany. Betis si vytvořil příležitost pouze z rohového kopu, hlavičkující Germán Pezzella však mířil nad.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Manuel Pellegrini očividně nebyl s výkony svých svěřenců v prvním dějství spokojený, a tak se ihned po změně stran rozhodl pro dvojité střídání. V úvodu druhého poločasu to mělo pozitivní účinek, neboť domácí zatlačili svého soupeře a postarali se o pořádný závar ve vápně.

Ten sice ještě Celta dokázala ubránit, v 53. minutě už se ovšem El Glorioso z první trefy přece jen radovali. Héctor Bellerín našel krásnou přihrávkou v pokutovém území Mirandu, jenž placírkou umístil míč přesně k levé tyči. Hosty inkasovaný gól příliš nenakopl a byli to naopak zelenobílí, kteří mohli v 81. minutě navýšit své vedení.

Tak v utkání nahrával aktivní Bamba.
Tak v utkání nahrával aktivní Bamba.Opta by Stats Perform

Nádhernou průnikovou nahrávkou vyslal Isco za obranou Cédrica Bakamba, jeho následná střela ale byla zblokována na roh. Mrzet jej to však nemuselo, protože jen o pár chvil později definitivně rozhodl tvrdým projektilem pod břevno střídající Fekir, jehož na levé straně hřiště opět vybídl skvělým pasem Isco.

Francouzova branka byla nakonec ta rozhodující, neboť v nastavení ještě dokázal snížit Larsen.

Tabulka La Ligy