Betis udělal důležitý krok k EL. Blesky z Vallecana přitahovala branková konstrukce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Betis udělal důležitý krok k EL. Blesky z Vallecana přitahovala branková konstrukce

Andalusané zasadili rozhodující direkty na startu a konci úvodního dějství.
Andalusané zasadili rozhodující direkty na startu a konci úvodního dějství.AFP
Betis zvítězil v dohrávce 34. kola LaLigy nad Vallecanem 3:1 a přiblížil se účasti v předkole Evropské ligy. Andalusané zasadili rozhodující direkty na startu a konci úvodního dějství, když na pumelici Youssoufa Sabalyho, jenž se prosadil za téměř dva roky strávené ve španělské lize vůbec poprvé, navázal minutu před pauzou Ayoze Pérez. Hosty v cestě za vyrovnáním hned třikrát zastavila branková konstrukce a náskok průběžně šestých zelenobílých na jejich pronásledovatele z Girony tak narostl čtyři kola před koncem na sedm bodů.

Betis – Rayo Vallecano 3:1

Neuplynula ani minuta hry a už byly k vidění dvě spálené tutovky hostů. Claudio Bravo skvěle odhadl směr střely po individuálním úprku Álvara Garcíi a vyrazil míč od brankové čáry. Z následné dorážky mohl zakončit Isi Palazón, trefil však pouze tyč. Skóre se ale zanedlouho měnilo na opačné straně. Ukázkovou pumelici si v páté minutě připravil Sabaly, jenž z 23 metrů přestřelil doslova všechny protihráče a uklidil míč do sítě.

Senegalec si tím připsal svůj první ligový zásah ve španělské nejvyšší soutěži. Závěr prvního poločasu přinesl ještě navýšení domácího náskoku, Pérez našel po rohu malou skulinku v zaplněném malém vápně a doklepnutím zvýšil na 2:0 pro Betis.

Statistiky zápasu Betis – Rayo Vallecano
Statistiky zápasu Betis – Rayo VallecanoOpta by Stats Perform

Dvougólový náskok se ale domácím ztenčil již v 52. minutě. Fran García těsně před hranicí hřiště vyškrábl přihrávku na Santiho Comesaňu, který si vyskočil na povedenou hlavičku a nedal Stolemu Dimitrievskému sebemenší šanci si na míč byť jen sáhnout. Hosty kontaktní zásah nabudil. O 10 minut později totiž trefili brankovou konstrukci v utkání již potřetí, tentokrát břevno po ráně Óscara Treja za hranicí vápna.

Nedokonale nasměrované střely tak velkou měrou rozhodly o prohře Raya, která nakonec ještě narostla gólem ze sedmé minuty nastavení, o nějž se z prostoru penaltového puntíku postaral Borja Iglesias.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport