Noční oslavy vystřídá mistrovský autobus. Barcelona se chystá na triumfální průvod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Noční oslavy vystřídá mistrovský autobus. Barcelona se chystá na triumfální průvod

Pondělní průvod ulicemi katalánské metropole bude velkolepý.
Pondělní průvod ulicemi katalánské metropole bude velkolepý.fcbarcelona.com
Bylo to vítězství, které se řadí mezi ta největší – titulové a navíc na půdě městského rivala. Fotbalisty Barcelony sice ze stadionu Espanyolu vyhnali tamní ultras, o to větší přivítání však na Blaugranas čekalo v tréninkovém centru. Největší oslavy ovšem začnou v pondělí, kdy vyjede, znovu po čtyřech letech, do ulic katalánské metropole "mistrovský autobus".

Barcelona porazila v městském derby Espanyol 4:2 a zajistila si tak čtyři zápasy před koncem sezony historický 27. titul. "Ve fantastickém zápase jsme získali ligový titul. Byl to ideální scénář, jak vyhrát LaLigu – v derby a pět zápasů před koncem," nechal se slyšet trenér mistrů Xavi.

Důvod k oslavám naopak nedostaly Andulky, jejichž manko na poslední nesestupovou pozici činí čtyři body. A tak se činili domácí ultras, kteří ze stadionu RCDE hráče rivala doslova vyhnali. "Byl tam moment, kdy jsem hráče požádal, aby šli do šatny. Nebyli jsme doma. Velké emoce jsou normální," dodal legendární záložník Barcelony.

Blaugranas však "úprk" ze hřiště nezabránil v bujarých oslavách, které pokračovaly na terase hlavní budovy Ciutat Esportiva Joana Gampera.

"Tohle si zaslouží velkou oslavu. Hráči dnes nebudou mít čas jít domů," těšilo Xaviho. A měl pravdu. Zatímco hráči katalánského velkoklubu skákali a zpívali, fanoušci odpálili pyrotechniku a jásali spolu s nimi. Celý tým byl přitom oblečen do mistrovských dresů, jejichž prodej byl na internetu spuštěn krátce po skončení katalánského derby. 

Noční přivítání hráčů je však jen předzvěstí toho, co hvězdy čeká v pondělí. Blaugranas už totiž oznámili, že průvod tří mistrovských autobusů začne v 18 hodin.

První vyjede do ulic autobus se sponzory klubu doplněný pořádně hlasitým DJem. Ten druhý bude patřit hráčům, zatímco třetí barcelonským fotbalistkám, které které poosmé ovládly španělskou ligu s jedenáctibodovým náskokem na Real Madrid.

Kolona vozidel pojede z Camp Nou k Vítěznému oblouku v centru města, aby se na své idoly mohl podívat každý, kdo si to bude přát.

Mapa pondělního mistrovského průvodu Barcelony
Mapa pondělního mistrovského průvodu BarcelonyFC Barcelona