Začíná nová éra. Pedri a Gavi mohou překonat Busquetse, Iniestu i mě, říká Xavi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Začíná nová éra. Pedri a Gavi mohou překonat Busquetse, Iniestu i mě, říká Xavi

Sergio Busquets drží trofej Superpoháru po finálovém triumfu nad Realem Madrid.
Sergio Busquets drží trofej Superpoháru po finálovém triumfu nad Realem Madrid.Profimedia
Trenér Barcelony Xavi Hernández (43) věří, že v klubu začíná nová éra poté, co Sergio Busquets (34) v týdnu oznámil, že se s Blaugranas rozloučí na konci aktuální sezony, kdy mu vyprší smlouva.

Španělský záložník byl klíčovou součástí slavné éry klubu, který třikrát vyhrál Ligu mistrů. Pokud Barcelona v neděli porazí v městském derby Espaňol, získá svůj devátý titul v La Lize. První od roku 2019.

Sergio Busquets po většinu kariéry plnil pozici defenzivního záložníka za Andrésem Iniestou a Xavim v ikonické trojici záložníků a všichni tři také vyhráli se Španělskem v roce 2010 mistrovství světa. Trenér vyjádřil naději, že Pedri a Gavi mohou překonat vše, čeho on, Iniesta a Busquets v Barceloně dosáhli.

Začíná nová éra

"Pracujeme na vytvoření nové éry. Doufám, že hráči jako Gavi a Pedri nás mohou ještě překonat. Takový je život, takový je sport. Je tu velmi dobrá parta, zejména domácích hráčů. Doufám, že půjdou v Busquetsových stopách a dosáhnou stejného úspěchu jako on. Začíná nová éra," řekl 43letý kouč na tiskové konferenci před střetnutím s městským rivalem.

Busquets odehrál za Barcelonu více než 700 utkání a nad hlavu zvedl 31 trofejí. Jeho historicky nejvyšším umístěním v anketě Zlatý míč bylo 20. místo v roce 2012.

"Je to nejlepší defenzivní záložník, jakého jsem kdy viděl. To, že nebyl nominován na Zlatý míč, pro mě byla nespravedlnost," zdůraznil Xavi. Rodák ze Sabadellu již dříve prohlásil, že se raději soustředí na týmové než individuální úspěchy, a neděle nabízí Kataláncům šanci zpečetit triumf v La Lize.

"Do zápasu půjdeme na 200 procent," řekl Xavi Hernández před katalánským derby s Espaňolem. "Vidím, že hráči tvrdě trénují. S nadějí, touhou a intenzitou, aby vyhráli La Ligu," uzavřel.

Přehled zápasu Espaňol - Barcelona (21:00)