Bilbao si zkomplikovalo cestu za miliony, o body se podělilo s předposlední Granadou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bilbao si zkomplikovalo cestu za miliony, o body se podělilo s předposlední Granadou
Bilbao si s Granadou neporadilo a ztížilo si boj o Ligu mistrů.
Bilbao si s Granadou neporadilo a ztížilo si boj o Ligu mistrů.AFP
Bilbao remizovalo ve 32. kole La Ligy na vlastním stadionu s Granadou 1:1. Baskové začali nejhorším možným způsobem, už v šesté minutě inkasovali po smolném vlastním gólu Iňakiho Williamse. Poté však převzali otěže a ve 24. minutě srovnali díky razantnímu voleji Gorky Guruzety, nejlepšího střelce Rojiblancos. I přes výrazný tlak po zbytek zápasu domácí další zásah přidat nedokázali, což znamenalo ztrátu důležitých bodů v boji o Ligu mistrů.

Ath. Bilbao – Granada 1:1

Do utkání proti neoblíbenému soupeři nastoupili Baskové hrozivě, když již v šesté minutě inkasovali. Pokus Gerarda Gumbaua od rohového praporku si totiž do vlastní branky srazil Iňaki Williams. Hráči Bilbaa zabrali a soupeře z jihu Španělska přehrávali.

Ve 24. minutě se domácím podařilo na brzkou trefu odpovědět, když gólmanem vyražený centr usměrnil pod břevno Guruzeta. Dominance klubu z Baskicka pokračovala i ve druhé části, Bilbao nadále drželo balon více na kopačkách a tvořilo si slibné příležitosti.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 62. minutě si po samostatné akci navedl míč na hranici šestnáctky Iňaki Williams a střelou pod břevno protáhl argentinského gólmana Augusta Batallaa. Ghanský útočník mohl v 87. minutě rozhodnout, dorážku ve vápně však poslal těsně vedle levé tyče.

Tabulka La Ligy