Real si poradil i bez opor. Sebevědomí Sevilly před vrcholem sezony pochroumal Rodrygo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real si poradil i bez opor. Sebevědomí Sevilly před vrcholem sezony pochroumal Rodrygo
Real získal tři body i bez opor.
Real získal tři body i bez opor.
AFP
Fotbalisté Realu Madrid zvládli utkání 37. kola La Ligy, ve kterém porazili Sevillu na její půdě 2:1, čímž jí zkomplikovali boj o sedmou pohárovou příčku. Los Blancos vycestovali do Andalusie bez Karima Benzemy i Viníciuse Júniora, dvě ofenzivní hvězdy však dokázal zastoupit Rodrygo (22), jenž se krásným způsobem postaral o oba góly hostů. Ten první se mu povedlo dát z přímého kopu, přičemž tímto způsobem v nejvyšší španělské soutěži dosud nikdy neskóroval.

Sevilla vstoupila do zápasu koncentrovaněji než její soupeř. Již ve třetí minutě se po sražené střele Bryana Gila dostal k míči Rafa Mir a nekompromisně vymetl levý roh soupeřovy branky. Bílý balet tak musel hned zkraje zápasu přeřadit na vyšší rychlostní stupeň. A to se dařilo.

V 15. minutě vyzval Lucas Vázquez ke skórování Rodryga, ale ten ve stoprocentní šanci netrefil čistě míč a selhal. Šanci na reparát dostal Rodrygo ve 29. minutě. Připravil si míč k přímému volnému kopu a tentokrát zamířil neomylně do protipohybu brankáře Bona. Do stavu zápasu mohl promluvit následně Erik Lamela, ale ve svých dvou šancích selhal.

Utkání Sevilla – Real Madrid 1:2

Úvod druhého dějství se nesl v poklidném tempu a zdálo se, že oba týmy byly se stavem utkání spokojené. Remízové vody rozvířil v 69. minutě opět Rodrygo. Na polovině hřiště převzal míč od Toniho Kroose, upláchl obráncům až do pokutového území a odtud přízemní střelou překonal brankáře domácích.

Šance opařených Los Hispalenses na vyrovnání pak výrazně narušil Marcos Acuňa, který v 83. minutě viděl za svůj nevybíravý zákrok červenou kartu. I díky tomu favorit nedopustil změnu stavu utkání ani v závěru základní hrací doby, ani v dlouhém nastavení.

Tabulka La Ligy.
Livesport