Real po dvou porážkách zabral, porazil Vallecano. Atlético ztratilo třígólové vedení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real po dvou porážkách zabral, porazil Vallecano. Atlético ztratilo třígólové vedení
Aktualizováno
Rodrygo rozhodl o výhře Realu nad Vallecanem gólem v 89. minutě.
Rodrygo rozhodl o výhře Realu nad Vallecanem gólem v 89. minutě.AFP
Real Madrid po dvou porážkách z minulého týdne uspěl, ve 36. kole La Ligy díky gólu Rodryga z 89. minuty porazil Vallecano. Atlético ztratilo třígólové vedení na hřišti Espaňolu a domácí tak dál živí naději na záchranu. Tu výhrou 1:0 nad Betisem výrazně zvýšilo Getafe. Villarreal se díky triumfu 2:0 v Cádizu drží v boji o čtvrté místo a tím i základní skupinu Ligy mistrů.

Elche –⁠ Sevilla 1:1

Sevilla se sice krátce po úvodním hvizdu dostala do vedení, kvůli červené kartě Papeho Gueyeho se ovšem od 18. minuty prali s početní nevýhodou, čehož krátce po Senegalcově vyloučení využil Tete Morente.

Zatímco zelenobílí již mají jistý sestup do druhé španělské ligy, pro klub z Andalusie jde o velkou komplikaci v boji o evropské poháry.

Statistiky zápasu Elche –⁠ Sevilla
Statistiky zápasu Elche –⁠ SevillaOpta by Stats Perform

Real Madrid –⁠ Rayo Vallecano 2:1

Favorita za výhrou nasměroval po půlhodině hry Karim Benzema, na první Francouzův gól po téměř měsíci však hosté v závěru dokázali odpovědět. Přesto nakonec bral všechny body Bílý balet.

Minutu před koncem základní hrací doby rozhodl Rodrygo, jenž nastoupil v základní sestavě i díky absenci Viníciuse Júniora. Ten na trávníku scházel, i když mu byl zrušen původně udělený trest za červenou kartu.

Statistiky zápasu Real Madrid –⁠ Rayo Vallecano
Statistiky zápasu Real Madrid –⁠ Rayo VallecanoOpta by Stats Perform

Villarreal –⁠ Cádiz 2:0

 Zápas rozhodly dvě individuální akce ve formě hrajícího Nicolase Jacksona z první půle. Utkání mělo zvláštní náboj především pro domácího gólmana Pepeho Reinu, který si připsal 1000. start v profesionální kariéře.

Vítězství jeho tým ponechalo v bitvě o Ligu mistrů, v ní však na čtvrtý Real Sociedad ztrácí pět bodů.

Villarreal –⁠ Cádiz
Villarreal –⁠ CádizOpta by Stats Perform

Betis –⁠ Getafe 0:1

Tři body byly pro madridský celek kriticky důležité z hlediska boje o záchranu. Azulones se totiž vítězstvím posunuli mimo sestupové pásmo na 16. příčku.

Hlavním hrdinou se stal obránce Omar Alderete, jenž v 69. minutě potrestal několik neproměněných šancí domácích a vstřelil svůj první ligový gól v dresu Getafe.

Statistiky zápasu Betis –⁠ Getafe
Statistiky zápasu Betis –⁠ GetafeOpta by Stats Perform

Espaňol –⁠ Atlético 3:3

Domácí prohrávali po 46 minutách hry už o tři branky, nic ovšem nevzdali a ve druhém poločase předvedli fantastické představení, které vedlo ke srovnání. Velkou zásluhu měl na zisku bodu Aleix Vidal, jenž hned u dvou branek asistoval.

Dvě kola před koncem soutěže tak Andulky stále mohou živit naděje na záchranu, jelikož na 17. Cádiz nyní ztrácejí tři body.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport