Cádiz v záchranářském souboji porazil Granadu, premiérovým zásahem se o to postaral Navarro

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cádiz v záchranářském souboji porazil Granadu, premiérovým zásahem se o to postaral Navarro

Navarro právě rozhodl utkání.
Navarro právě rozhodl utkání.Profimedia
Cádiz v předehrávce 30. kola La Ligy přiživil šance na záchranu, když na domácí půdě porazil téměř jistě sestupující Granadu 1:0. Nejméně produktivní útok mezi španělskou elitou v první půli přes jasnou převahu tápal v koncovce, na rozdíl od lednového duelu andaluských klubů ale po změně stran našel recept na nejhorší defenzivu soutěže. V 51. minutě se o to premiérovým zásahem v La Lize postaral kmenový hráč Realu Sociedad Robert Navarro (21).

Cádiz – Granada 1:0

Domácí byli v úvodu trpěliví, měli převahu v držení míče a "házenkářským" způsobem obléhali útočnou polovinu. Hrozili především z pravého kraje střílenými centry, ty ale míjely své adresáty. Jeden takový vyslal ve 22. minutě Rubén Alcaraz, jenž poté věnoval vyčítavý pohled Juanmimu, který ideálně nezavřel zadní tyč.

Host z Betisu mohl rozveselit fanoušky záhy, z otočky ovšem nechal vyniknout gólmana Augusta Batallu. Kmenový brankář River Plate musel být pozorný ještě před odchodem do šaten. Na pobřeží Atlantiku totiž řádil silný vítr, jenž si pohrál s centrem Faliho a balon se zakroutil jen těsně vedle tyče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran však diváci nečekali na přesnou trefu dlouho. V 51. minutě obdržel na hranici vápna pas Navarro, který se příliš nerozpakoval a po pohotovém zpracování poslal míč mimo Batallův dosah.

Granada si začala tvořit příležitosti až po hodině hry. Nejprve zahrozil z přímého kopu Theodor Corbeanu, jehož vychytal Conan Ledesma. Záhy domácí gólman jen přihlížel obrannému zákroku Álexe Fernándeze, který vyřešil složitou situaci ve skrumáži odkopem na roh. V 78. minutě mohl domácí příznivce uklidnit pojišťující trefou unikající Chris Ramos, na Batallu ale nevyzrál.

Hráčské hodnocení.
Hráčské hodnocení.Livesport

Hned nato sice rozvlnil síť Juanmi, kvůli faulu spoluhráče v jiném souboji však rozhodčí gól neuznal. Vyrovnat tak mohl v závěru Bruno Méndez, balon z jeho kopačky ovšem těsně přeletěl břevno.

Tabulka La Ligy