Famózní obrat Atlétika zařídil Correa, Betis se na Spartu naladil výhrou proti Valencii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Famózní obrat Atlétika zařídil Correa, Betis se na Spartu naladil výhrou proti Valencii

Aktualizováno
Angel Correa vstřelil dvě branky Atlétika.
Angel Correa vstřelil dvě branky Atlétika.AFP
Fotbalisté Atlétika Madrid zvrátili nepříznivý vývoj duelu osmého kola La Ligy proti Cádizu, který na svém hřišti nakonec udolali 3:2. Domácí prohrávali ve 27. minutě už 0:2, jenže pak se do akce vložil Ángel Correa (28), který nejprve ve 32. minutě srovnal a v 66. vstřelil rozhodující gól. Betis, který narazí ve čtvrtek v Evropské lize na pražskou Spartu, přehrál Valencii hladce 3:0.

Almería – Granada 3:3

V úvodu zápasu vše nasvědčovalo tomu, že tentokrát by Andalusané konečně mohli prolomit prokletí, využít jednu z mnoha svých šancí a na půdě Almeríe skórovat. S přibývajícími minutami se nicméně do hry dostali i domácí, kteří byli navíc daleko efektivnější v zakončení.

O první branku zápasu se postaral Suárez, kterému se ve 41. minutě podařilo po nádherné průnikové přihrávce překonat brankáře technickou střelou ke vzdálenější tyči. Kolumbijský útočník zůstal gólově při chuti a už o tři minuty později uklidil balon z malého vápna do odkryté branky. V nastavení prvního poločasu navíc po chybě gólmana přidal ještě jeden přesný zásah, a zkompletoval tak bleskurychlý hattrick.

Luis Suárez dal proti Granadě hattrick.
Luis Suárez dal proti Granadě hattrick.Opta by Stats Perform

Granaďané nehodlali nic vzdávat a v 56. minutě se jim naskytla příležitost ke zdramatizování zápasu v podobě pokutového kopu. Ten ale Antonio Puertas nezahrál dostatečně přesně ani razantně, a tak se střela stala snadnou kořistí pro Luíse Maximiana. O chvíli později se hosté dočkali další penalty, kterou tentokrát bezpečně proměnil ranou do levého dolního růžku Bryan Zaragoza.

Když se pak s přispěním tyče prosadil po krásné nahrávce v 70. minutě Ricard Sánchez, drama zdánlivě rozhodnutého utkání bylo na světě. To navíc v 86. minutě dokonal Uzuni, který svou dělovku namířil nechytatelně do pravé šibenice.

Álaves – Osasuna 0:2

Fotbalisté Osasuny zvítězili na hřišti Deportiva Alavés 2:0. Souboj týmů, které po reprezentační přestávce z první poloviny září čekaly na ligové vítězství, nabídl i kvůli dlouhé početní nevýhodě domácích góly pouze v jejich síti.

O rozhodující trefu se ještě v čase vyrovnaných sil na trávníku postaral ve 36. minutě José Manuel Arnáiz, jenž se po letním přesunu zpět do nejvyšší španělské soutěže prosadil poprvé. Celek z Pamplony tak neprohrál osmé vzájemné klání v řadě, hned v sedmi z nich dokonce získal všechny body.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Atlético Madrid – Cádiz 3:2

Skvělý start hostů demonstrovaný dvěma trefami rozjel Lucas Pires, jenž se stal prvním Brazilcem, který ve 21. století skóroval v dresu Žluté ponorky. Po odehrané půlhodině však převzali iniciativu argentinští hráči v dresu Rojiblancos, konkrétně pak Nahuel Molina a dvougólový Ángel Correa, jejichž zásahy přinesly domácímu týmu první úspěšný obrat dvoubrankového manka od ledna roku 2022, kdy se mu totéž podařilo v zápase proti Valencii.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Betis – Valencia 3:0

Klub z Andalusie, který v příštím duelu Evropské ligy narazí na pražskou Spartu, svého soupeře od začátku utkání přehrával. Krátce před poločasovou přestávkou vstřelil úvodní a nakonec i vítěznou branku 18letý odchovanec Assane Diao, jenž se trefil i v minulém utkání při své prvoligové premiéře. Tyto zásahy z něj udělaly nejmladšího hráče, jenž se v tomto století střelecky prosadil ve svých dvou prvních startech ve španělské nejvyšší soutěži.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport

Tabulka La Ligy