Girona dál prohání giganty. Barcelona uspěla díky sedmnáctiletému debutantovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Girona dál prohání giganty. Barcelona uspěla díky sedmnáctiletému debutantovi

Aktualizováno
Odchovanec Barcelony Marc Guiu rozhodl jediným gólem zápas s Bilbaem.
Odchovanec Barcelony Marc Guiu rozhodl jediným gólem zápas s Bilbaem. AFP
Girona i v 10. kole La Ligy potvrdila roli jednoho z nejpříjemnějších překvapení soutěže, když se po domácím přesvědčivém vítězství nad poslední Almeríou bodově srovnala s lídrem tabulky Realem Madrid. Za vedoucí dvojici se na třetí příčku vrátila Barcelona, jejíž domácí triumf nad Bilbaem zařídil jediným gólem zápasu sedmnáctiletý debutant Marc Guiu.

Girona – Almería 5:2

Girona navzdory zpackanému úvodu nasázela do sítě Almeríe pět gólů a po přesvědčivém triumfu bere tři body. Poslední celek tabulky přijel na hřiště štiky soutěže v pozici jasného outsidera, přesto ve 24. minutě vedl po trefách Léa Baptistaa o dva góly.

Domácí se z šoku oklepali ještě do přestávky a třemi brankami v rychlém sledu otočili stav utkání, přičemž dvěma zásahy se na tom podílel Arťom Dovbyk. Po změně stran již Gironistes na hřišti vládli a došli si pro osmou výhru v sezoně, kterou se dotáhli na Real.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Peform

Las Palmas – Vallecano 0:1

Tým z Kanárských ostrovů tradičně trápila ofenzivní složka hry, což potvrdil ve 34. minutě Munir El Haddadi neproměněným pokutovým kopem, při němž ztroskotal na brankáři. Zákrok Stoleho Dimitrievského nabyl na ještě větší důležitosti v samém závěru utkání.

To totiž kopali penaltu i hosté a Bebé, jenž byl v tu chvíli na trávníku jen několik desítek vteřin, se nemýlil. Rayo tak neprohrálo už šestý ligový duel za sebou, teprve podruhé ovšem během této série získalo všechny body a vyhouplo se na sedmé místo těsně za pohárové příčky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Villarreal – Alavés 1:1

Úvodní půle příliš pohledných příležitostí nenabídla, a skóre se tak poprvé měnilo až po změně stran. Zkraje druhého dějství poslal Deportivo do vedení Samu, na trefu španělského forvarda, jenž do Baskicka zamířil na hostování z madridského Atlétika, ale domácí krátce po hodině hry odpověděli zásluhou proměněné penalty Gerarda Morena. Pro jednatřicetiletého útočníka šlo už o 25. gól z pokutového kopu v kariéře.

Barcelona – Athletic Bilbao 1:0

Barca popáté za sebou oslavila domácí vítězství nad Basky. Zápas ve prospěch Katalánců rozhodl až v 80. minutě mladičký odchovanec Guiu, pro něhož šlo o vůbec první utkání za A-tým Barcelony. Hosté nejenže prodloužili sérii nezdarů proti Blaugranas, ale zároveň i prohloubili ofenzivní krizi proti svěřencům trenéra Xaviho. Athletic totiž Barce pod jeho vedením ještě nevstřelil jediný gól.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport