Sociedad si díky Méndezovi připsal výhru nad Mallorkou. Betis i Real Madrid remizovaly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sociedad si díky Méndezovi připsal výhru nad Mallorkou. Betis i Real Madrid remizovaly

Aktualizováno
Brais Méndez byl strůjcem vítězství Realu Sociedad nad Mallorcou.
Brais Méndez byl strůjcem vítězství Realu Sociedad nad Mallorcou.AFP
Real Sociedad si v La Lize poradil doma s Mallorkou a napravil tak porážku z posledního utkání před reprezentační pauzou na hřišti Atlétika. Soupeř Sparty v Evropské lize Betis podruhé za sebou remizoval, tentokrát 1:1 v Getafe. Remízu si po třech výhrách připsal i Real Madrid, v Seville hrál rovněž 1:1. Atlético si ve Vigu smlslo na Celtě zaznamenalo pátou výhru v řadě.

Real Sociedad –⁠ Mallorca 1:0

Po většinu času vyrovnaný zápas ve druhé půli rozhodly hlavní postavy světlemodrého útoku, když po přihrávce střídajícího Takefusa Kuby vsítil vítězný gól Brais Méndez. Piráti potvrdili, že na tým ze San Sebastiánu příliš neumí, když mu za posledních devět duelů dokázali vstřelit jedinou branku. V kolonce proher tak po 10 kolech La Ligy zůstali v tabulce u jména Basků jen madridští giganti Real a Atlético.

Getafe –⁠ Betis 1:1

Bleskový zásah Marca Rocy vynesl hostům vedení už v první minutě. S odpovědí ovšem přišel po čtvrthodině hry Borja Mayoral, který nekompromisní hlavičkou srovnal a oběma celkům přiřkl pátou dělbu bodů v sezoně. Pro El Geta šlo navíc o čtvrtou remízu v řadě, Betis pak po další ztrátě v nepřesvědčivém úvodu sezony nabral již tříbodovou ztrátu na příčky zajišťující evropské poháry.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Sevilla –⁠ Real Madrid 1:1

K vůbec první ligové dělbě bodů Bílého baletu na stadionu andaluského soupeře od roku 2005 výrazně přispěla i bývalá opora Sergio Ramos. Španělský stoper totiž zkraje utkání vystavil do ofsajdu Federica Valverdeho, jehož gól tak nemohl být uznán. Na listinu střelců se poté zapsali dva obránci hostů. David Alaba se ale na rozdíl od Daniho Carvajala prosadil do vlastní branky, a tak diváci na bouřícím stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána viděli remízu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Celta Vigo –⁠ Atlético Madrid 0:3

Atlétiku cestu za dalším plným bodovým ziskem usnadnil brankář Iván Villar, jenž si ve 25. minutě za skluz vysloužil červenou kartu. Sudí navíc proti Los Celestes nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Antoine Griezmann, pro něhož se jednalo již o pátý střelecký zápis v ligovém ročníku, k němuž přidal ve druhé půli góly s číslem šest a sedm. Atléti poskočili v tabulce na druhou pozici s tříbodovou ztrátou na konkurenční Real, přičemž mají utkání k dobru.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport