Girona ztratila, podruhé v sezoně neskórovala. Cádiz se sklonil před Valencií

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Girona ztratila, podruhé v sezoně neskórovala. Cádiz se sklonil před Valencií
Aktualizováno
Valencia přejela Cádiz 4:1.
Valencia přejela Cádiz 4:1. AFP
Beznadějně poslední Almería překvapila rozjetou Gironu, ve 20. kole La Ligy s ní remizovala 0:0. Zaměstnanějším brankářem byl kupodivu hostující Paulo Gazzaniga, leč ani jeden z domácích pokusů se neujal. Ofenziva hostů zůstala za očekáváním a podruhé v ročníku vyšla střelecky naprázdno, i tak Girona vévodí tabulce o bod před Realem, který má zápas k dobru. Valencia veze z Cádizu triumf 4:1, napříč soutěžemi zvítězila již počtvrté za sebou.

Almería – Girona 0:0

Do první zajímavé situace se ale dostali trápící se domácí fotbalisté. Ve 12. minutě vypálil levačkou zpoza velkého vápna Sergio Arribas, proti jeho pokusu však pohotově zasáhl Gazzaniga. O několik minut později se na druhé straně hřiště dostal ke střele z hranice šestnáctky Daley Blind, zamířil ovšem pouze doprostřed brány, a domácí gólman si tak připsal rutinní zákrok.

Závěr první půle patřil Almeriensistas. Arribas však poslal hlavičku z hranice malého vápna pouze vedle pravé tyče a nepřesní byli před odchodem do kabin i jeho spoluhráči. Rojiblancos pokračovali v aktivitě hned od úvodu druhého dějství a na první šanci nečekali dlouho. Ihned po změně stran ve skluzu zakončoval Léo Baptistao, ale mířil přesně do gólmana.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Krátce nato svou obávanou levačku ukázal Arribas, z rohu pokutového území ovšem těsně minul, díky čemuž si zhluboka oddechl jinak bezmocný Gazzaniga. V 80. minutě mohl jít sám na gólmana Gonzalo Melero, nedovoleným zákrokem ho však těsně před velkým vápnem zastavil Aleix García, což pro něj znamenalo jediné, a to předčasný odchod do sprch.

Cádiz – Valencia 1:4

Už v osmé minutě musel domácí brankář Conan Ledesma lovit míč ze sítě po zakončení Huga Dura. Záhy mohl odpovědět Iván Alejo, hlavičku však nasměroval těsně vedle levé tyče. Domácí vyrovnali ve 21. minutě, z penalty po nastřelené skóroval Rubén Alcaraz. Španělský záložník mohl přidat další branku, zblízka však hlavou nedokázal překonat Giorgiho Mamardashviliho.

Do druhého dějství vstoupili lépe Netopýři. Sergi Canós v 52. minutě našel přihrávkou za obranu Diega Lópeze, jenž střelou na zadní tyč překonal domácího gólmana. Žlutá ponorka po obdržené brance sice více držela míč na kopačkách, ale měla problém si vypracovat větší příležitost.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V závěru mohl Alberto Marí definitivně potvrdit vítězství svého týmu, míč se mu ale zamotal mezi nohama a zblízka nedokázal zakončit. Nakonec se Los Che dočkali. Javi Guerra utekl obraně a po střele k pravé tyči se mohl radovat ze třetí branky svého týmu. V úplném závěru ještě přidal Jesús Vázquez čtvrtou trefu.

Tabulka La Ligy