Konžská raketa vystřelila Cádiz vzhůru tabulkou, Valladolid padl popáté v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Konžská raketa vystřelila Cádiz vzhůru tabulkou, Valladolid padl popáté v řadě

Theo Bongonda dal oba góly domácích.
Theo Bongonda dal oba góly domácích.AFP
Hráči Cádizu udělali v předehrávce 35. kola LaLigy významný krok k záchraně, když na domácím stadionu v bouřlivé atmosféře udolali Valladolid 2:0. Poměrně vyrovnaný a nervózní duel rozhodl ve druhé půli Théo Bongonda, jenž se trefil nechytatelným projektilem zpoza vápna. Konžský fotbalista navíc zanedlouho sebevědomým způsobem proměnil také penaltu. Domácí celek tedy rázem poskočil na příjemnou 14. příčku, zatímco Real by se klidně po konci kola mohl ocitnout na příčce znamenající sestup.

Cádiz –⁠ Valladolid 2:0

Zaplněnými tribunami hnaní domácí fotbalisté vstoupili do důležitého souboje aktivně. V 11. minutě se dostal po centru z levé strany hřiště k nebezpečnému zakončení hlavou Chris Ramos, branku však těsně přestřelil. O šest minut později zahrozil i Valladolid, když se až do pokutového území prokličkoval Sergio León. Hostující útočník ale správný moment k zakončení prováhal a o balon jej vzápětí připravil Rubén Alcaraz.

Krátce po půlhodině hry se Pirátům naskytla obrovská příležitost k otevření skóre, když po faulu Jawada El Yamiqa v blízkosti branky nařídil rozhodčí pokutový kop. Alcaraz ale na skvělou práci na obranné polovině nenavázal a z penaltového puntíku zamířil pouze do břevna.

Statistiky zápasu Cádiz –⁠ Valladolid
Statistiky zápasu Cádiz –⁠ ValladolidOpta by Stats Perform

I po změně stran sledovali diváci na Estadio Nuevo Mirandilla tuhý boj o každý metr hrací plochy. Oba týmy dlouho potvrzovaly, proč jejich ofenzivy patří mezi nejhorší v celé soutěži, když si příležitosti před brankou soupeře nevytvářely. To se změnilo až v 70. minutě, kdy na hranici pokutového území napřáhl Bongonda a dalekonosným projektilem o břevno poslal Žlutou ponorku do vedení.

Chvíli na to zatáhl nešetrně za záchrannou brzdu v pokutovém území Javi Sánchez a rozhodčí podruhé v zápase ukázal na penaltový puntík. Hrdinou Cádizu se stal Bongonda, jenž další trefou v rozmezí šesti minut navýšil vedení Pirátů. Frustrace Pucelanos vyvrcholila v 80. minutě, kdy po faulu loktem viděl červenou kartu Martin Hongla.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport