Lewandowski se zranil. Přijde o start za Polsko a může chybět i v nejbližším El Clásiku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lewandowski se zranil. Přijde o start za Polsko a může chybět i v nejbližším El Clásiku

Robert Lewandowski v utkání Ligy mistrů v Portu
Robert Lewandowski v utkání Ligy mistrů v PortuAFP
Středeční zápas Ligy mistrů mezi Portem a Barcelonou (0:1) skončil nešťastně pro hlavní útočnou oporu katalánského velkoklubu Roberta Lewandowského (35). Polský kanonýr byl už v průběhu prvního poločasu kvůli zranění kotníku vystřídán a ve hře je i jeho možná absence v El Clásiku.

Místo Lewandovského přišel ve 34. minutě na hřiště Ferrán Torres a odehrál skvělý zápas. Právě díky jeho gólu vyhrála Barcelona na Estádio do Dragao těsně 1:0.

V průběhu čtvrtečního dne už se začalo řešit Lewandowského zdraví a zprávy, které z Barcelony přišly, nejsou příliš pozitivní. Klub vydal prohlášení, v němž uvádí, že polský útočník nebude k dispozici pro nejbližší ligový zápas s Granadou. Zároveň se ale nepřipojí ani k polskému národnímu týmu pro říjnová utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Faerských ostrovech a doma s Moldavskem.

"Prohlídka provedená ve čtvrtek ráno potvrdila, že Robert Lewandowski má podvrtnutý levý kotník. Aktuálně je mimo hru a o jeho návratu rozhodne další vývoj," stojí v prohlášení.

Po ztrátě Lewandowského má Barcelona rázem už čtyři zraněné hráče A týmu. Mimo hru jsou také Pedri, Frenkie de Jong a Raphinha. Fanoušky Blaugranas nyní však zajímá především to, zda se všichni stihnou uzdravit do nejbližšího El Clásika. Zápas s Realem Madrid bude hrát Barcelona tentokrát na olympijském stadionu na Montjuicu v rámci 11. kola La Ligy už 28. října.

Zápasový program Barcleony.
Zápasový program Barcleony.Livesport

Přehled zápasu Porto – Barcelona 0:1