Mayoral opět pálil za Getafe, Muriqi zajistil Mallorce první letošní výhru. Barca ztratila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mayoral opět pálil za Getafe, Muriqi zajistil Mallorce první letošní výhru. Barca ztratila

Aktualizováno
Barcelona připravila svým fanouškům po dva týdny staré domácí porážce s Villarrealem 3:5 další šok.
Barcelona připravila svým fanouškům po dva týdny staré domácí porážce s Villarrealem 3:5 další šok.AFP
Getafe si ve 24. kole la Ligy poradilo na domácím hřišti po dramatickém průběhu se Celtou Vigo 3:2. Dvěma góly přispěl k triumfu Jaime Mata a jedním Borja Mayoral, jenž v čele tabulky střelců nahání vedoucího Judea Bellinghama z Realu Madrid. Mallorca dosáhla na první ligovou výhru roku 2024, proti Vallecanu o ní v nastavení rozhodl Vedat Muriqi. Sevilla přetlačila Atlético 1:0 a fanouškům připomněla, že ještě nedávno byla obávaným soupeřem, byť jí aktuálně patří až 15. místo. Barcelona doma překvapivě remizovala s předposlední Granadou 3:3 a na vedoucí Real ztrácí už 10 bodů.

Getafe – Celta Vigo 3:2

Domácí šli do šaten s dvoubrankovým náskokem, když fanoušky Azulones v krátkém rozmezí potěšili MayoralMata. První jmenovaný navíc potvrdil pozici nejlepšího španělského kanonýra soutěže, když 15. trefou v ročníku poskočil už na druhé místo mezi střelci.

Tým ze severozápadu země však ve druhém poločase postupně nacházel recept na svého soupeře a chvíli před koncem srovnal. Závěrečné slovo měl ale opět Mata, který druhým gólem v utkání rozhodl o tříbodovém zisku El Geta.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Mallorca – Vallecano 2:1

První půle nenabídla nikterak atraktivní fotbal, hned na začátku té druhé však přišel úvodní gól. O ten se postaral domácí záložník Antonio Sánchez, jenž pohotovou střelou z první využil šťastného odrazu míče.

Hosté sice dokázali v 76. minutě díky Álvaru Garcíovi srovnat, v nastaveném čase však rozhodl o triumfu domácích Muriqi. Piráti tak přerušili pět utkání dlouhou šňůru bez tříbodového zisku a v tabulce se na rozdíl šesti bodů vzdálili sestupovým pozicím.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Sevilla – Atl. Madrid 1:0

K nečekanému skalpu nakročili Los Hispalenses už v 15. minutě, kdy prodloužený míč usměrnil mezi tři tyče Isaac Romero, jenž tak bodoval již ve čtvrtém ligovém utkání v řadě. Los Colchoneros navíc v zápase přišli i o svého nejlepšího střelce Álvara Moratu, který v slzách střídal kvůli zraněnému kolenu.

Barcelona – Granada 3:3

Už po necelé čtvrthodině hry, kdy se Joao Cancelo výborně zorientoval po náběhu do vápna, zasekl si míč a pohotovým centrem našel na zadní tyči Lamineho Yamala, který zblízka bez problému skóroval. Barca po vstřelené brance trochu polevila a ve 20. minutě mohlo být srovnáno. Centr z pravé strany minul při pokusu o akrobatické zakončení Myrto Uzuni a následnou dorážku nasměroval Oscar Melendo pouze do jednoho z bránících hráčů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Překvapení se však přece jen urodilo. Facundo Pellistri našel ve 43. minutě na hranici malého vápna Ricarda Sáncheze a ten tvrdou ranou pod břevno srovnal. Favoritovi mohl po změně stran vrátit vedení Robert Lewandowski, po přiťuknutí od Ilkaye Gündogana ovšem levačkou vypálil z úhlu hodně mimo. Hosté navíc po hodině hry šokovali svého soupeře podruhé. Odražený míč po centru vrátil Uzuni na zadní tyč, odkud Pellistri bez potíží skóroval.

Barcelonu pak sice rychle vrátil do zápasu Lewandowski, nerozhodný stav ale dlouho nevydržel. Na přesný balon z levé strany si totiž nejlépe naskočil Ignasi Miquel a tvrdou hlavičkou vrátil outsiderovi těsný náskok. Přestřelka na stadionu Blaugranas nicméně ani v tomto momentu nekončila. Na prahu poslední desetiminutovky se za vápnem opřel do míče Yamal a ostrým pokusem k bližší tyči znovu srovnal.

Tabulka La Ligy