Villarreal uhrál s Alavésem jen remízu. Osasuna po 12 letech vyzrála na Real Sociedad

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Villarreal uhrál s Alavésem jen remízu. Osasuna po 12 letech vyzrála na Real Sociedad
Aktualizováno
Alavés doma s Villarrealem remizoval 1:1.
Alavés doma s Villarrealem remizoval 1:1.AFP
Villarreal dotáhl utkání 24. kola La Ligy na stadionu Alavésu jen k remíze 1:1. Deportivo začalo lépe, když se jako první prosadil talent Samu Omorodion, který v posledních třech utkáních nastřílel čtyři branky. Hosté se zmohli alespoň na vyrovnání, jež zařídil spolehlivý obránce Jorge Cuenca. O venkovní výhře Osasuny nad Realem Sociedad 1:0 rozhodl Ante Budimir, mužstvo z Pamplony porazilo celek ze San Sebastianu po 17 zápasech a 12 letech. Las Palmas díky dvěma gólům v závěru porazilo Valencii 2:0 a přeskočilo ji v tabulce.

Alavés – Villarreal 1:1

V první obrovské příležitosti se objevil domácí Jon Guridi, jenž se po patičce Omorodiona probojoval ke střele. Ke smůle Deportiva však orazítkoval jen levou tyč brány Filipa Jörgensena. Na druhé straně se po špatné rozehrávce dostal do úniku Gerard Moreno, který ještě posunul míč pod sebe na Kika, jehož pokus o ohrožení brány skončil neúspěšně. Lépe si počínal ve 25. minutě Omorodion, jenž po brejku uklidil balon k zadní tyči.

Na tuto trefu Villarreal odpověděl těsně před přestávkou, když si na centr z rohového kopu nejvýše naskočil Cuenca a usměrnil hlavičku do protipohybu brankáře. Vrátit vedení na stranu baskického celku mohl v 57. minutě Álex Sola. Španělský bek se na hranici pokutového území ocitl ve velké šanci a vyslal nepříjemnou střelu, kterou musel skvělým zákrokem vytěsnit Jörgensen.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Na opačné straně hřiště se zaskvěl i Antonio Sivera, jenž vyrazil prudkou ránu Alexandera Sörlotha. Zamíchat kartami mohl ihned po svém nástupu na trávník i Carlos Vicente, jehož hlavička z hranice malého vápna jen těsně přeletěla horní tyč. Rozhodnutí měl na kopačce Omorodion, ale jeho rána po precizní přihrávce neměla gólové parametry. Villarreal tak z Baskicka odjel jen s bodem.

Real Sociedad – Osasuna 0:1

Domácí sice Osasuně prakticky nepůjčili míč, sami však zakončit nedokázali. Naopak hrozili hosté, ve 24. minutě konkrétně Rubén Peňa. Po chybě v obraně se dostal ke střele ze střední vzdálenosti, kterou Alex Remiro konečky prstů vytěsnil na roh. Největší domácí šanci si po půlhodině hry připsal Arsen Zakharyan, těsně bráněný ale nedokázal centr usměrnit do branky. O osm minut později mohl otevřít skóre jeho spoluhráč Takefusa Kubo, skvělý reflexivní zákrok však předvedl Sergio Herrera.

Už ve 49. minutě hosté otevřeli gólový účet. Na rohový kop si naskočil nejlepší střelec Osasuny Budimir a hlavou rozvlnil síť za Remirem. Domácí zvýšili tlak, ale obrana týmu z Pamplony pracovala takřka bezchybně. Výjimečného zaváhání mohl využít Kubo, jeho zakončení z hranice malého vápna ale nemělo potřebnou razanci a Herrera ho bez problémů zlikvidoval. Ačkoliv Baskové nadále tlačili svého soupeře, vyrovnat se jim nepodařilo, a potvrdili tak svou špatnou formu z posledních týdnů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Las Palmas – Valencia 2:0

Duel vyrovnaných soupeřů ze středu tabulky započal ve velmi rozvážném duchu. Míč trávil výrazně více času na kopačkách hráčů klubu z Kanárských ostrovů, střelecky produktivnější byli však zásluhou odvážných pumelic z velké vzdálenosti Bianconegros. Drtivá většina první půle tohoto prozatím nepříliš divácky atraktivního mače se odehrávala poblíž středového kruhu a ani jeden z týmů nedokázal svého soupeře zaskočit jakoukoliv kreativní ofenzivní myšlenkou.

Na první významnější šanci v této taktické bitvě si diváci na Estadio Gran Canaria počkali až do 43. minuty, kdy po volném přímém kopu Javiho Guerry minul Cristhian Mosquera o kousek levou tyč. Úvod druhé půle přinesl více emocí než celý první poločas, po zákroku Maxima Perroneho v pádu se totiž Xotos dožadovali pokutového kopu. Sudí Guillermo Cuadra jejich ambice nicméně bleskově odmítl a jeho verdikt potvrdil také videorozhodčí.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 69. minutě se za obranou vynořil Munir El Haddadi, jehož ránu ovšem skvěle zlikvidoval Giorgi Mamardashvili, aby se navíc ukázalo, že marocký forvard byl v ofsajdu. V 89. minutě Alex Suárez po centru Marca Cardony rozvlnil síť pohotovou hlavičkou a v momentě, kdy již soupeř prakticky nemohl reagovat, poslal žlutomodré do vedení. Závěrečný hřebíček do rakve Los Che zatloukl v páté minutě nastaveného času sám Cardona, který využil hrubé chyby propadnuvšího gólmana.

Tabulka La Ligy