O těsném triumfu Barcelony rozhodl brazilský teenager. Atlético zachránil Depay

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

O těsném triumfu Barcelony rozhodl brazilský teenager. Atlético zachránil Depay

O trumfu Barcy rozhodl svým prvním gólem osmnáctiletý brazilský útočník Vitor Roque.
O trumfu Barcy rozhodl svým prvním gólem osmnáctiletý brazilský útočník Vitor Roque.AFP
Barcelona si v dohrávce 20. kola La Ligy poradila doma s Osasunou 1:0. První poločas žádnou branku nenabídl, Katalánci si však tlak přenesli i do druhé půle a v 63. minutě ho gólově zužitkovali. Po pár desítkách vteřin na trávníku se trefil Vitor Roque (18), pro nějž šlo o premiérový zásah na evropské půdě. Talentovaný Brazilec se pak do děje utkání zapsal ještě jednou, když po faulu na něj viděl druhou žlutou kartu kapitán hostů Unai García. Atlético porazilo Vallecano zásluhou branky Memphise Depaye z první minuty nastavení.

Barcelona – Osasuna 1:0

Fanoušci Barcelony zažívali v posledních týdnech krušné časy. Katalánci na nedávné vypadnutí z Copa del Rey neslavně navázali i v ligovém klání proti Villarrealu, se kterým v gólové přestřelce padli 3:5. Ihned po prohraném utkání navíc trenér Xavi oznámil, že po sezoně u Blaugranas končí. Špatného rozpoložení Barcy chtěla využít Osasuna, jež nevyhrála ve vzájemném měření sil již osmkrát v řadě.

Naposledy tomu tak bylo v semifinále Superpoháru, ve kterém o triumfu Blaugranas rozhodl Robert Lewandowski. Polský střelec mohl otevřít skóre i tentokrát, jenže po centru Ilkaye Gündogana ve 12. minutě hlavou těsně minul. Po půlhodině hry se na pas německého středopolaře vyhoupl Jules Koundé, stejně jako Lewandowski ale bránu netrefil a přes územní převahu Barcy gól před pauzou nepadl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Katalánci sice dominovali na míči, kreativita v ofenzivní třetině hřiště jim však scházela. Xavi proto poslal na trávník Vitora Roqueho a ten se odvděčil bleskovým zásahem, když do sítě usměrnil centr Joaa Cancela. Záhy se navíc vykartoval stoper hostí Unai García, čímž dopřál Barce více než dvacetiminutovou přesilovku. Paradoxně si však dvě šance na srovnání vytvořila Pamplona. Nejprve Raúl García přízemní střelu otřel o tyč a dalekonosný projektil Jona Moncayoly vyrazil Iňaki Peňa.

Atl. Madrid – Vallecano 2:1

Skóre otevřel ve 35. minutě navrátilec z Afrického poháru národů Reinildo Mandava, jenž se prosadil v modro-červených barvách vůbec poprvé. Rayo vyrovnalo a dlouho drželo stav zápasu nerozhodný, v závěru ovšem vítězný gól obstaral Depay. Ten skóroval ve třetím soutěžním duelu za sebou. Nutno však podotknout, že obrovský podíl měl na trefě nizozemského útočníka brankář Stole Dimitrievski, jenž Vallecano nepodržel už nedávno v nezvládnutém zápase s Las Palmas.

Tabulka La Ligy