Atlético si zajistilo Ligu mistrů. Ohrožený Espaňol ustál střet s bývalou oporou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Atlético si zajistilo Ligu mistrů. Ohrožený Espaňol ustál střet s bývalou oporou
Aktualizováno
Sergi Darder první gól Espaňolu dal, druhému předcházela jeho povedená individuální akce.
Sergi Darder první gól Espaňolu dal, druhému předcházela jeho povedená individuální akce.AFP
Atlético si ve 35. kole La Ligy uhrálo účast v dalším ročníku Ligy mistrů, jistotu získalo díky domácímu vítězství 3:0 nad Osasunou. Ta naopak klopýtla ve snahách protlačit se v závěru sezony na sedmé místo a tím se po 17 letech kvalifikovat do předkola evropských pohárů. V úvodním klání sobotního programu nejvyšší španělské soutěže zvládl sestupem ohrožený Espaňol vítězně bitvu na hřišti Raya Vallecana a tři kola před koncem ztrácí na záchranu už jen jediný bod.

Rayo Vallecano – Espaňol 1:2

Výraznou postavou klání se stal hostující kapitán Sergi Darder, jenž úvodní gól sám vstřelil a na rozhodující trefě Nika Melameda z 59. minuty se podílel parádní individuální akcí.

Prohru Raya neodvrátil ani zásah Raúla de Tomáse, jenž ještě v minulé sezoně nasázel 17 branek právě v dresu Katalánců. Ti sice setrvali na předposlední příčce, ale bodově si pozici v tabulce před vyústěním boje o záchranu výrazně vylepšili.

Statistiky zápasu Rayo Vallecano – Espaňol
Statistiky zápasu Rayo Vallecano – EspaňolOpta by Stats Perform

Atlético – Osasuna 3:0

Atlético znovu získalo výhodu v boji o druhé místo, který svádí s městským rivalem Realem. Skóre otevřel těsně před přestávkou Yannick Carrasco, na kterého po změně stran navázal přesnou trefou Saúl Ňíguez,.

Jeho druhý gól v sezoně padl stejně jako ten první do sítě celku z Pamplony. Tomu se po 10. porážce od Los Colchoneros v řadě vzdálila vidina účasti v pohárové Evropě, na niž momentálně ztrácí tři body.

Statistiky zápasu Atlético – Osasuna
Statistiky zápasu Atlético – OsasunaOpta by Stats Perform

Valencia – Real Madrid 1:0

Ve 33. minutě otevřel skóre Diego López, jenž se nakonec stal již třetím odchovancem Valencie, který v posledním měsíci obstaral svým premiérovým gólem v A-týmu vítězství. Velké vášně na trávníku vzbudila situace ze 69. minuty, kdy unikajícího Viníciuse Júniora zastavil Eray Cömert nastřelením jiného balonu, jenž nepochopitelně ležel uvnitř pokutového území.

Brazilec byl následně terčem nadávek od fanoušků a nevraživou atmosféru nakonec sám odnesl vyloučením, když ve vyhroceném závěru zasáhl soupeře do tváře. Real Madrid zůstává po prohře na půdě Valencie v lize až na třetí příčce.

Sevilla – Betis 0:0

Zápas nabídl co do počtu šancí mimořádně úspornou podívanou. O tom svědčí například i statistika očekávaných gólů, jelikož ani jeden z celků v první půli nepřekročil hodnotu 0,05. Z výsledku nakonec mohli být více nadšení hosté, kteří si na městského soka udrželi osmibodový náskok.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport