Tři góly jako přes kopírák. Porážku beru na sebe, je to moje chyba, řekl Ancelotti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tři góly jako přes kopírák. Porážku beru na sebe, je to moje chyba, řekl Ancelotti

Carlo Ancelotti vzal porážku s Atlétikem na sebe.
Carlo Ancelotti vzal porážku s Atlétikem na sebe.Profimedia
Trenér fotbalistů Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) vzal na sebe porážku 1:3 na hřišti městského rivala Atlétika ve šlágru 6. kola španělské ligy. "Bílý balet" podle italského kouče v nedělním derby doplatil na křehkou obranu a nepovedený vstup do zápasu.

Atlétiku už v úvodní dvacetiminutovce zařídili dvoubrankový náskok Álvaro Morata a Antoine Griezmann. Před pauzou sice snížil Toni Kroos, ale hned ve 46. minutě přidal pojistku bývalý útočník Realu Morata. Domácí vstřelili všechny tři góly hlavou.

"Myslím, že náš systém nebyl problém, spíš křehká defenziva. Nebyli jsme kompaktní a soupeř toho využil," řekl Ancelotti novinářům. "Když tým nedělá to, co dělat má, musím za to přijmout odpovědnost. Porážku beru na sebe, je to moje chyba," přidal zkušený trenér.

Hostující mužstvo bylo v úvodu hodně nedůsledné. "Nezačali jsme dobře, ani jsme dobře nebránili. Když se soupeř dostal do vedení 2:0, hrál to, co chtěl hrát. Atlético v tom bylo lepší než my. Tři inkasované góly byly jako přes kopírák," prohlásil Ancelotti. Real v sedmém soutěžním utkání sezony poprvé nezvítězil a klesl na třetí místo ligové tabulky. Na vedoucí duo FC Barcelona, Girona ztrácí jeden bod.

Hodnocení hráčů v zápase.
Hodnocení hráčů v zápase.Livesport

Kouč Atlética Diego Simeone přiznal, že domácí měli za stavu 2:1 problémy a dostali se pod tlak Realu. "Vytvářeli si hodně šancí i bez (útočníka) Joselua. O přestávce jsme si řekli, že pokud takhle budeme pokračovat, možná prohrajeme. Museli jsme přidat. Álvarův gól na 3:1 nám pomohl," uvedl argentinský trenér.

"Jsem spokojený. Tým odehrál dobré utkání, hráči byli výborní. Je to pro nás velmi důležité vítězství," dodal Simeone, jehož svěřenci porazili madridského rivala po třech soutěžních duelech a v La Lize poskočili na pátou příčku.

Přehled zápasu Atlético – Real 3:1