Události La Ligy: Barca díky systému "unocerismo" míří za titulem, Griezmann zase válel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Události La Ligy: Barca díky systému "unocerismo" míří za titulem, Griezmann zase válel
Griezmann tančí v rytmu gólů.
Griezmann tančí v rytmu gólů.AFP
Boj o titul je ve Španělsku pro tuto sezonu zřejmě u konce. Barceloně chybí k potvrzení prvenství jen dva body, a tak je v horním patře tabulky nejzajímavější souboj o druhé místo. Naopak na opačném pólu bude ještě hodně horko. Nový kouč Getafe zaznamenal první tříbodové vítězství a rázem se v nejistotě ocitá hned sedm týmů.

Barcelona, která porazila hubeným výsledkem 1:0 Osasunu, je prakticky šampionem a vše nasvědčuje tomu, že její fanoušci budou moci oslavit titul doma. Další zápas totiž Xaviho tým podstoupí na hřišti městského rivala Espanyolu. Blaugrana se znovu držela filozofie "unocerismo", jak bývají její víc než častá jednobranková vítězství nazývána. Zápas nudil a jen jeden gól dala Barca navzdory tomu, že přes 60 minut hrála přesilovku.

Při pohledu na tabulku je však evidentní, že současný model týmu z Camp Nou svědčí. Celkem 25 vítězství s nulou je vyjádřením pevné obrany, na kterou se Xavi v úvodu svého působení u týmu zaměřil. Co by za taková defenzivní čísla dal Real Madrid...

Svěřenci Carla Ancelottiho měli v hlavách hlavně sobotní finále Copa del Rey a blížící se střet s Manchesterem City v semifinále Ligy mistrů, nastoupili bez zraněných Karima Benzemy a Luky Modriče, a tak nebylo zas tak velkým překvapením, že Realu Sociedad podlehli 0:2. Takefusa Kubo znovu předvedl svůj útočný talent a po pěti letech v La Lize se konečně dočkal i trefy do sítě "bílého baletu". A protože Atlético Madrid nastřílelo Cádizu pět gólů, už se hřeje na druhé příčce.

Trenér José Bordolás z Getafe dosáhl prvního vítězství v novém působišti už ve druhém utkání po svém nástupu a jeho tým má po šesti zápasech bez výhry najednou se 34 body reálnější šanci na záchranu. Valencie, kde dřív působil, se znovu i po dalším zisku cenného bodu ocitá pod tlakem, v tabulce je lepší jen díky skóre.

Klidně se ale nedýchá ani Celtě Vigo (39), Almeríi (36 bodů), Cádizu (35) nebo Valladolidu (35). Zóna sestupu se pro ně nepříjemně přiblížila a vše může rozhodnout v závěrečných kolech třeba jen jeden nepovedený moment.

Hráč kola

Není to poprvé, co se jím stává, a i když do konce sezony zbývá už jen pár týdnů, není vyloučené, že brzy získá toto ocenění znovu. Antoine Griezmann byl opět výjimečný. Už během úvodní půlhodiny zápasu proti Cádizu vstřelil dva góly a znovu byl ústřední postavou Atlétika.

Francouzský ofenzivní univerzál pomalými krůčky míří i za poctou pro nejužitečnějšího hráče soutěže. Po duelu s Cádizem má bilanci 13 gólů a 12 nahrávek a posunul se v průběžném pořadí těsně za Roberta Lewandowského (19+6).

Gól kola

Do šibenice se trefil Javi Puado už dvě kola zpět proti Villarrealu, jenže Espanyol nakonec prohrál 2:4. I tentokrát to byl z jeho kopačky parádní gól. Po rychlém kontru si připravil míč na pravačku a střelou z rohu velkého vápna vymetl protější šibenici. Espanyol v tu chvíli vedl 2:1, jenže ani tentokrát to na body nestačilo. Sevilla góly Lucase Ocampose z penalty a Pape Gueyeho pro sebe otočila výsledek zápasu na 3:2. 

Puado snížil na 1:2
Puado snížil na 1:2Opta by Stats Perform / LaLiga