Barcelonské střelecké trápení pokračuje, gól nedala ani na hřišti podprůměrného Getafe

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelonské střelecké trápení pokračuje, gól nedala ani na hřišti podprůměrného Getafe
Aktualizováno
Barcelona znovu ztratila body a znovu neskórovala.
Barcelona znovu ztratila body a znovu neskórovala.AFP
Lídr španělské fotbalové ligy Barcelona remizovala na hřišti zachraňujícího se Getafe 0:0. Katalánci ztratili dva body podruhé za sebou. A co víc, už potřetí v řadě nedali gól. Lewandowski a spol. nenašli cestu do soupeřovy sítě už 290 minut.

Girona – Elche 2:0

Navzdory předzápasovým prognozám vstoupili do střetnutí aktivněji zelenobílí. Po čtvrthodině hry zakončoval technickou ranou pod horní tyč Gerard Gumbau, obstřel hostujícího záložníka vytěsnil Gazzaniga na roh. Gironistes měli s nejhorší defenzivou ligy až nečekané problémy, a tak to byli Los Franjiverdes, kteří v úvodní půlhodině častěji zaměstnávali brankáře soupeře. Například ve 43. minutě musel pozorný Gazzaniga zasahovat proti další střele Gumbaua.

Diváci na Estadio Municipal de Montilivi se tak první trefy dočkali až o dvě minuty později, kdy výborného centru z levé strany využil Castellanos a hlavou poslal Gironu navzdory obrazu hry do vedení. Zlepšení domácích v závěru úvodní půle potvrdil Javi Hernández, jehož dalekonosnou ránu vyrazil Axel Werner na rohový kop.

Girona si vytvořila více šancí.
Girona si vytvořila více šancí.Opta by Stats Perform

Vstup do poločasu vyšel opět lépe svěřencům trenéra Sebastiana Beccaceceho. Na konci 54. minuty vyslal přízemní pokus po rohovém kopu střídající Álex Collado, zakončení hostujícího záložníka bezpečně ztlumil pozorný Gazzaniga. V úvodních 20 minutách druhé půle se míč vyskytoval převážně na obranné polovině Girony, aktivně hrající zelenobílí si i přes herní převahu příležitosti k vyrovnání nevytvářeli.

Byli to naopak domácí, kteří s přibývajícími minutami začali opakovaně hrozit. Střelu Ivána Martína z 69. minuty dokázal pohotový Werner ještě zneškodnit, o několik desítek vteřin později byl již proti projektilu Oriola Romeua k levé tyči krátký. Blanquivermells si v závěrečných minutách žádné komplikace nepřivodili a pohodlné vedení uhájili.

Getafe – Barcelona 0:0

Nejblíže ke gólu měli Katalánci ve 25. minutě, kdy bezprostředně po sobě zasáhli stejnou tyč Raphinha a Alejandro Baldé. Překvapivý výsledek neocenili jen fanoušci Azulones, jejichž naděje na záchranu opět posílily, ale také příznivci Realu Madrid. Ztráta Bílého baletu na první příčku tabulky se totiž snížila, přesto nadále činí 11 bodů.

Momentum utkání.
Momentum utkání.Opta by Stats Perform

Atlético Madrid – Almería 2:1

Nekompromisní dominanci domácích načal v páté minutě Antoine Griezmann, jehož druhý gól ze závěru první půle se ukázal být vítězným. Ve druhém dějství stáli u hostí všichni svatí a skvělý Fernando Martínez v bráně, demoliční ráz utkání totiž mohl přinést mnohem jednoznačnější výsledek. Atlético se dalším triumfem v lize opět přiblížilo k Realu Madrid, od něhož ho dělí pouhé dva body.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Valencia – Sevilla 0:2

Skóre otevřel ve druhé půli svou vůbec premiérovou ligovou brankou v kariéře Loïc Badé. V 75. minutě navíc dodal klubu z Andalusie klid trefou Suso. Rojiblancos se tak díky třetí výhře z posledních pěti zápasů vyhrabali bezpečně nad pásmo sestupu, kde je naopak po další blamáži plně namočena domácí družina. Té v utkání nepřálo ani štěstí, neboť hned dvě původně nařízené penalty v její prospěch rozhodčí nakonec odvolal.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport