Xavi by chtěl změnu fotbalového kalendáře: Stačila by jedna dvouměsíční reprezentační přestávka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Xavi by chtěl změnu fotbalového kalendáře: Stačila by jedna dvouměsíční reprezentační přestávka

Xavi by změnil rozložení fotbalového kalendáře.
Xavi by změnil rozložení fotbalového kalendáře.Profimedia
Trenér Barcelony Xavi Hernández (43) by uvítal změnu fotbalového kalendáře, ve kterém by byla jen jedna dvouměsíční přestávka pro reprezentační zápasy. Informovala o tom agentura Reuters.

"Myslím, že FIFA už něco zvažuje. Možné řešení by bylo devět měsíců klubového fotbalu, dva pro reprezentace a pak měsíc volno," řekl Xavi. "Hráčům by odpadlo hodně cestování," dodal.

"Například (uruguayský obránce) Ronald Araújo a (brazilský útočník) Raphinha mají za sebou třináct a čtrnáct hodin cesty. Včera se vrátili a času na odpočinek mají minimum. A takhle to je ve všech klubech, ne jen u nás," přidal Xavi.

Krutý účet repre srazů: Boje o Euro i mistrovství světa si vyžádaly 20 zraněných hvězd

Barcelona v uplynulém reprezentačním okně přišla kvůli zranění o brankáře Marca-Andrého ter Stegena a talentovaného španělského záložníka Gaviho, kterého po operaci kolena čeká až osmiměsíční pauza.

"Hodně trenérů si stěžuje, že kalendář je příliš nabitý a myslím, že i to se podepsalo na Gaviho zranění. Roli samozřejmě sehrála i smůla, protože za přetrženými vazy je často jen trocha smůly," dodal Xavi.