AC Milán se v LM pokusí o zázrak. Jeho naděje na postup visí i na uzdraveném Leaovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
AC Milán se v LM pokusí o zázrak. Jeho naděje na postup visí i na uzdraveném Leaovi
Rafael Leao si nejednou vysloužil potlesk legendárního Zlatana Ibrahimovice, potěší jej i v posledním skupinovém zápase LM?
Rafael Leao si nejednou vysloužil potlesk legendárního Zlatana Ibrahimovice, potěší jej i v posledním skupinovém zápase LM?Profimedia
AC Milán reálně hrozí, že po dvou letech zakončí skupinu Ligy mistrů opět na posledním místě a s pohárovou Evropou se rozloučí už po podzimu. Optimismus fanouškům Rossoneri může dodávat skutečnost, že se po měsíci uzdravil klíčový střelec Rafael Leao (24), jenž by měl být k utkání v Newcastlu připraven. Aktuálně třetí tým Serie A musí v Anglii zvítězit a zároveň doufat, že PSG prohraje v Dortmundu.

Leao byl poslední čtyři utkání mimo hru kvůli zranění podkolenní šlachy, ale Milánští jsou přesvědčeni, že v St. James' Parku bude připraven nastoupit a zopakuje svůj povedený výkon proti PSG ze začátku listopadu.

Pokud je portugalský útočník ve formě, je schopen rozhodovat zápasy. V této sezoně čtyřikrát skóroval a další tři góly připravil, ale kritiku sklízí za nekonzistentní výkony. Ostatně jeho vyrovnávací branka v domácím utkání s PSG (2:1) byla jeho první trefou za poslední dva měsíce.

Leao patří ke klíčovým hráčům AC Milán.
Leao patří ke klíčovým hráčům AC Milán.AFP

"Kritika mě povzbuzuje, odpovím na hřišti," prohlásil po výhře nad PSG, než si o několik dní později v Lecce přivodil zranění podkolenní šlachy.

Francouzský záložník Yacine Adli po porážce s Dortmundem, po níž se Milán ocitl na posledním místě skupiny F, prohlásil, že jeho tým má "dvou až tříprocentní šanci na postup". A nebyl daleko od pravdy. 

Milán totiž musí vyhrát v Newcastlu, což sice není nemožný úkol, ale zároveň potřebuje, aby vedoucí tým skupiny Dortmund porazil doma PSG, které je na druhém místě o dva body před AC.

Tabulka skupiny F.
Tabulka skupiny F.Livesport

Rossoneri nejsou v ideálním rozpoložení. Po sobotní porážce 2:3 na hřišti Atalanty, po níž nabrali v Serii A na vedoucí Inter ztrátu devíti bodů, se ozývají hlasy po odvolání trenéra Stefana Pioliho.

Problémem je i marodka v záloze. A to taková, že francouzský levý obránce Theo Hernández bude muset opět zaskakovat ve středu zálohy vedle Fikayo Tomoriho. I proto se fanoušci upírají k Leaovi a k tomu, že v St. James' Parku dotáhne tým k zázraku. 

Newcastle – AC Milán (21:00) + audiokomentář