Bundesliga si zajistila páté místo pro nový formát LM, získala ho na úkor Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bundesliga si zajistila páté místo pro nový formát LM, získala ho na úkor Premier League

Trofej pro vítěze Ligy mistrů.
Trofej pro vítěze Ligy mistrů.AFP
Po špatných výkonech anglických týmů v evropských soutěžích si Premier League nezajistila dodatečné místo zajišťující přímý postup do Ligy mistrů. Díky středeční výhře Borussie Dortmund 1:0 nad PSG tak druhé extra místo po Itálii putuje do německé Bundesligy.

Dvě země, které v této sezoně dosáhly v evropských klubových soutěžích nejlepšího koeficientu, získají dodatečné místo do nově zavedené šestatřicetičlenné Ligy mistrů, která se poprvé odehraje v sezoně 2024/25. Středeční semifinálové vítězství Borussie Dortmund 1:0 proti PSG způsobilo, že Anglie už nemůže Německo za žádných okolností dohnat.

Itálie, která je v čele koeficientové tabulky za sezonu 2023/24, si v minulém měsíci zajistila první místo pro evropské vystoupení. Bez ohledu na to, jak si povede Aston Villa v Evropské konferenční lize už nemůže Anglie bonusové místo získat. Premier League tak bude mít pouze čtyři místa, která budou zajišťovat Ligu mistrů.

Pokud chce Aston Villa pomýšlet na kvalifikaci do Ligy mistrů, musí v Premier League udržet čtvrté místo. Před pátým Tottenhamem má tři kola před koncem náskok sedmi bodů, ale Spurs mají dva zápasy k dobru.