Emoce nelze zakázat. Sir Bobby je stále s námi, chceme mu vzdát hold, říká Ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Emoce nelze zakázat. Sir Bobby je stále s námi, chceme mu vzdát hold, říká Ten Hag

Diogo Dalot a Erik ten Hag uctili před pondělní tiskovou konferencí památku Sira Bobbyho Charltona minutou ticha.
Diogo Dalot a Erik ten Hag uctili před pondělní tiskovou konferencí památku Sira Bobbyho Charltona minutou ticha.Reuters
Trenér Manchesteru United Erik ten Hag (53) v pondělí prohlásil, že emoce, které klub z Old Trafford prožívá po úmrtí Sira Bobbyho Charltona, musí jeho svěřenci správně využít. Nizozemec doufá, že se jeho tým nechá inspirovat standardy, které nastavil anglický velikán.

Charlton zemřel v sobotu ve věku 86 let. Byl klíčovou postavou anglické reprezentace, která v roce 1966 vyhrála mistrovství světa. V Manchesteru United se stal klubovou ikonou – v roce 1968 s ním vyhrál Evropský pohár a také získal tři anglické ligové tituly a FA Cup.

"Bobby byl legendou a velikánem nejen pro Manchester United, ale pro celý fotbal. Jeho odkaz, to, co po sobě zanechal, byly standardy, vysoké standardy. My se jimi musíme řídit každý den," řekl Ten Hag novinářům před úterním domácím zápasem Ligy mistrů proti FC Kodaň.

"Jeho socha stojí před Old Trafford spolu s Denisem Lawem a Georgem Bestem. Je stále s námi. Jsou pro nás stále velkou inspirací – každý den a každý zápas," dodal nizozemský kouč.

Na otázku, jak se United během duelu vyrovnají s emocemi, Ten Hag odpověděl: "Jsme profesionálové, je to naše práce. Emoce nemůžete zakázat, ale můžete je využít správným způsobem. V první řadě chceme vyhrát a vzdát hold siru Bobbymu Charltonovi."

Höjlund proti "svým"

"Rudí ďáblové" jsou v Lize mistrů na dně skupiny A se dvěma prohrami ze dvou střetnutí. V úterý se proti svému bývalému týmu postaví Rasmus Hojlund. Ten Hag věří, že útočník přidá v Lize mistrů další góly – na začátku října vstřelil dva proti Galatasarayi, přesto to na body nestačilo a United prohráli 2:3.

"V našem týmu hraje vždy na pozicích, ze kterých dává góly. Jsem si jistý, že je bude střílet, stejně jako Marcus Rashford. V každém zápase, když děláme to, co máme, se dostáváme do gólových pozic. Pak už je to jen o zakončení. Když jsme analyzovali všechny dosavadní zápasy, viděli jsme to," řekl odhodlaně Ten Hag.

Aktuální tabulka skupiny A. (24.10.)
Aktuální tabulka skupiny A. (24.10.)Livesport

United začali sezonu špatně, nyní se ale naladili na vítěznou vlnu, když v posledních dvou zápasech Premier League proti Brentfordu a Sheffieldu United tahali za delší konec provazu.

Obránce Diogo Dalot vyzval své spoluhráče, aby toho co nejlépe využili. "Ukázali jsme, že umíme najít cestu k vítězství. Máme fantastické hráče, kteří vědí, jak hrát, a dávají nám to, co potřebujeme. Tyto dvě výhry musíme využít k tomu, abychom si vybudovali sebevědomí do dalších bojů," nechal se slyšet portugalský obránce.

Přehled zápasu Manchester United - Kodaň (21:00)