Haaland je nejlepší útočník na světě. Snad jednou dosáhnu jeho úrovně, říká jeho rival Höjlund

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland je nejlepší útočník na světě. Snad jednou dosáhnu jeho úrovně, říká jeho rival Höjlund

Höjlund je budoucnoustí United.
Höjlund je budoucnoustí United.Profimedia
Dánský talent Rasmus Höjlund (20) v létě vyslyšel volání Manchesteru United, když z italské Atalanty zamířil na Old Trafford za 64 milionů liber, přičemž ve hře jich je dalších osm ve formě bonusů. Rudí ďáblové v něm vidí velkou palebnou sílu a na Ostrovech jej rádi přirovnávají ke kanonýrovi městského rivala Erlingu Haalandovi (23), avšak samotný Höjlund by se rád tohoto srovnávání vyvaroval.

Mnozí si ihned začali vykreslovat podobnosti mezi těmito dvěma hráči. Pramení to především z jejich herního stylu, vzhledu, výšky a jména. Kolem Höjlunda se okamžitě po přestupu strhnul pořádný humbuk a hráč je neustále pod drobnohledem a tlakem. Očekávání, že se právě s Haalandem bude přetahovat o korunu pro krále střelců, jej jistým způsobem svazuje.

"Doufám, že jednoho dne dosáhnu jeho úrovně, ale právě teď si myslím, že je na to příliš brzy. Erling je v každém případě nejlepším útočníkem na světě, ne-li nejlepším fotbalistou současnosti. Opravdu s ním nechci být srovnáván, ale doufám, že jednoho dne budu jako on. Kdo ví? Je mi teprve dvacet a uvidíme, jak se bude má kariéra vyvíjet," nechal se slyšet Höjlund v rozhovoru pro TV2Sport.

Porovnání statistik v letošní sezoně Premier League.
Porovnání statistik v letošní sezoně Premier League.Opta by Stats Perform

Nákladná letní investice se Manchesteru United zatím vyplácí. V osmi zápasech napříč všemi soutěžemi vstřelil dánský útočník tři branky a vykazuje záblesky geniality. Haaland je však v tuto chvíli o několik kroků napřed. Od doby, kdy se přidal do týmu pod vedením Pepa Guardioly, odehrál 65 soutěžních zápasů a připsal si v nich 60 gólů a 11 asistencí.