Gnabry je znovu na marodce Bayernu, nestihne domácí odvetu čtvrtfinále LM s Arsenalem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gnabry je znovu na marodce Bayernu, nestihne domácí odvetu čtvrtfinále LM s Arsenalem

Serge Gnabry vyrovnával na Emirates Stadium na 1:1.
Serge Gnabry vyrovnával na Emirates Stadium na 1:1.AFP
Bayern Mnichov nebude mít v nadcházejících zápasech k dispozici Serge Gnabryho (28), jenž si z úvodního duelu čtvrtfinále Ligy mistrů s Arsenalem (2:2) odnesl zraněný stehenní sval. Německý reprezentant kromě jiného vynechá domácí odvetu s londýnským klubem.

Gnabry patřil v úterním klání na Emirates Stadium mezi nejvýraznější hráče úřadujícího bundesligového šampiona, proti svému bývalému zaměstnavateli dokonce vyrovnal na 1:1. Dvacet minut před závěrečným hvizdem však musel nuceně odstoupit vinou svalového zranění.

Podrobné vyšetření odhalilo natržený stehenní sval na levé noze, což obvykle znamená několikatýdenní přestávku. Bayern sice délku křídelníkovy absence neupřesnil, přesto je zřejmé, že vynechá minimálně nadcházející ligové duely i odvetu s Gunners. "Určitě bude chybět. Je to problém, musíme najít řešení," řekl kouč Thomas Tuchel po úterním zápase

Gnabry se přitom sotva vykurýroval z jiného svalového zranění, které ho vyřadilo na dva měsíce. Kromě toho bývalý hráč Werderu Brémy nebo Hoffenheimu v sezoně laboroval ještě s kyčlí a zlomeninou předloktí. Celkem ve všech soutěžích nastoupil pouze do 17 zápasů, v nichž nastřílel pět gólů.

Bayern má v letošním ročníku už jen teoretickou naději na zisk 12. ligového titulu v řadě a jedním z důvodů mohou být právě i opakované zdravotní problémy, hlavně svalová zranění, řady hráčů.

Arsenal – Bayern 2:2