Inzaghi po derby: Mohli jsme dát více gólů. Chybí nám jeden krok ke splnění snu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inzaghi po derby: Mohli jsme dát více gólů. Chybí nám jeden krok ke splnění snu

Inzagiho mrzelo, že Inter nedal ještě více gólů.
Inzagiho mrzelo, že Inter nedal ještě více gólů.Profimedia
Stalo se tak teprve po třetí v historii. Ve vyřazovacích bojích Ligy mistrů na sebe narazily dva milánské velkokluby. První vydání Derby della Madonnina vyznělo jednoznačně pro Inter Milán, který v roli "hostujícího" týmu prožil snový začátek zápasu, rychle vedl 2:0, stejný stav uhájil před dotírajícím AC až do posledního hvizdu a po 13 letech je blízko první účasti ve finále. To se pochopitelně zamlouvalo jeho lodivodovi Simonemu Inzaghimu (47).

AC Milán – Inter 0:2

Jeho svěřenci na cestě do prvního semifinále od roku 2010 vyřadili portugalské celky Porto a Benfiku Lisabon. "Máme za sebou už dva vyřazovací dvojzápasy, takže víme, že jsme teprve v poločase. V odvetě budeme mít na své straně fanoušky. Chybí nám jeden krok k splnění snu," uvedl sedmačtyřicetiletý Ital.

"Mohli jsme dát víc než dva góly. Kluci dobře pokryli každý centimetr hřiště, chtěl jsem po nich, aby hráli hlavou a srdcem, a to se jim povedlo. Hodně nám pomohli i náhradníci. Opakuji: stále nám chybí kousek a ještě není konec," dodal italský stratég.

Inter udržel v této sezoně Ligy mistrů už sedmé čisté konto, což se mu předtím nikdy nepovedlo. Dvakrát proti němu vyšla ve skupině střelecky naprázdno i Plzeň. Městského rivala AC porazil potřetí v sezoně, naposledy to dokázal v ročníku 1994/95. "Nerazzurri" mají také nakročeno k tomu, aby AC v Lize mistrů na třetí pokus poprvé vyřadili. V semifinále v sezoně 2002/03 ani ve čtvrtfinále v ročníku 2004/05 proti "Rossoneri" neuspěli.

Odveta na San Siru, domovském stadionu obou celků, se odehraje příští úterý. V roli domácího celku bude tentokrát Inter. "Máme náskok a čeká nás odvetný zápas, ve kterém bude publikum na naší straně," připomněl trenér Interu. Vítěz vyzve ve finále 10. června v Istanbulu obhájce trofeje Real Madrid, nebo Manchester City.

Program Ligy mistrů