San Siro bylo svědkem bleskového nástupu Interu. Nerazzurri přiblížili finále veteráni

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

San Siro bylo svědkem bleskového nástupu Interu. Nerazzurri přiblížili finále veteráni

Aktualizováno
Edin Džeko otevřel skóre semifinále už v osmé minutě.
Edin Džeko otevřel skóre semifinále už v osmé minutě.AFP
Dosud nejdůležitější Derby della Madonnina v aktuální sezoně ovládl v úvodním semifinále Ligy mistrů Inter 2:0. V osmé minutě otevřel skóre Edin Džeko. Ten se ve 37 letech stal druhým nejstarším hráčem, který skóroval v této fázi soutěže. O chvíli později zasadil další ránu Rossoneri Henrich Mchitarjan (34). Nerazzurri tak udělali i zásluhou chaotické defenzivy AC důležitý krok k finále, v němž se naposledy objevili v sezoně 2009/2010. Před 13 lety celou soutěž opanovali a zůstávají posledním italským celkem, jenž vyhrál "ušatý" pohár.

AC Milán – Inter Milán 0:2

Inter odstartoval utkání v elektrizující atmosféře tím nejlepším možným způsobem. Již v osmé minutě totiž otevřel skóre Džeko, kterého při rohovém kopu neuhlídal Davide Calabria a dovolil mu z voleje poslat míč do pravého horního rohu brány. Trvalo to pouhé tři minuty a opařená obrana AC inkasovala podruhé.

Federico Dimarco našel v pokutovém území úplně volného Mchitarjana, jenž si přihrávku bez problému převzal a tvrdou střelou do protipohybu překonal Mikea Maignana. V 16. minutě mohli Nerazzurri vést již o tři branky.

Střelci zápasu AC Milán – Inter Milán
Střelci zápasu AC Milán – Inter MilánLivesport

Hakan Calhanoglu ovšem pumelicí z velké vzdálenosti napálil pouze pravou tyč a následný pokus Mchitarjana reflexivně zneškodnil Maignan. Pro Rossoneri mohlo být po půlhodině ještě hůře, když hlavní sudí odpískal pokutový kop za faul na Lautara Martíneze. Následně však vstoupil do hry VAR a penalta byla správně odvolána.

Červenočerní se v kabině po hrozivém prvním poločase probrali a do druhého dějství nastoupili mnohem aktivněji. Jejich náznaky šancí ovšem končily vedle brány Andrého Onany. AC mělo i nadále obrovské mezery v záložní i obranné řadě, čehož mohl v 53. minutě využít Džeko. Jeho pokus však tentokrát zlikvidoval Maignan.

Statistiky zápasu AC Milán – Inter Milán
Statistiky zápasu AC Milán – Inter MilánLivesport

Po hodině hry byl velmi blízko ke snížení Sandro Tonali, střelou z hranice vápna ale jen orazítkoval levou tyč. Rossoneri se nakonec i přes zlepšený výkon ve druhé půli kýžené branky nedočkali. Zasloužila se o to především skvěle pracující defenziva černomodrých.