Dnipro v LM padlo a je blízko souboji se Slavií. Sparta se může chystat na Kodaň

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dnipro v LM padlo a je blízko souboji se Slavií. Sparta se může chystat na Kodaň

Aktualizováno
V zápase 2. předkola Ligy mistrů mezi Žalgirisem a Galatasarayem se zrodila remíza 2:2.
V zápase 2. předkola Ligy mistrů mezi Žalgirisem a Galatasarayem se zrodila remíza 2:2.AFP
Ukrajinský vicemistr Dnipro podlehl v domácím azylu v Košicích v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů Panathinaikosu 1:3. Pokud za týden v řecké metropoli nepříznivý vývoj neobrátí, utká se ve 3. předkole Evropské ligy se Slavií, která úvodní duel 10. srpna odehraje doma v Edenu. Blízko cestě do Prahy, ovšem na Letnou, je i Kodaň, která si ze hřiště Breidabliku odvezla výhru 2:0.

HJK –⁠ Molde 1:0

Úřadující norský šampion sice finského soka statisticky předčil ve všech aspektech, nicméně gól nedal. Naopak ve 25. minutě se prosadil mladý domácí záložník Topi Keskinen a zařídil překvapivou výhru Helsinek.

Úřadujícím finským šampionům, kteří v minulé sezoně ve stejné fázi soutěže vypadli s Plzní, tak příští týden v odvetě stačí k postupu do další fáze remíza.

Žalgiris –⁠ Galatasaray 2:2

Domácí celek vzdoroval výraznému tlaku soupeře celou první půli a krátce po změně stran se dokonce dostal do vedení zásluhou nejlepšího střelce litevské soutěže Mathiase Oyewusiho. Zelenobílí však slibný výsledek na chvíli ztratili.

Turecký velkoklub totiž ve druhém poločase v rozmezí tří minut skóre otočil. V nastaveném čase ovšem zařídil remízu umístěným volejem Donatas Kazlauskas, jenž v euforii svlékl a zahodil dres. Viděl druhou žlutou kartu a v odvetě hrát nebude.

Vybrané statistiky utkání.
Vybrané statistiky utkání.Livesport

Dinamo Záhřeb –⁠ FC Astana 4:0

O jasné výhře rozhodlo Dinamo už v první půli, ve které vstřelilo tři branky. Dvě z nich dal chorvatský reprezentant Luka Ivanušec, jenž po změně stran korunoval výtečný výkon hattrickem.

Domácí fanoušky tak jistě těšilo, že jejich nejlepší střelec minulé sezony ze svého umu přes letní pauzu nic neztratil. Po drtivé výhře 4:0 se odveta pro chorvatského mistra zdá být formalitou.

Vybrané statistiky utkání.
Vybrané statistiky utkání.Livesport

Dnipro-1 –⁠ Panathinaikos 1:3

Na neutrální půdě v Košicích se jako první prosadil v 10. minutě slovinský kanonýr řeckého týmu Andraž Šporar, jenž právě na Slovensku strávil tři sezony. V minulosti totiž působil ve Slovanu Bratislava, kde nastřílel 60 gólů.

Ukrajinský celek poté ještě dvakrát inkasoval a v závěru pouze snížil na 1:3. Porážkou tak nakročil do předkola Evropské ligy, kde by se utkal s pražskou Slavií.

Vybrané statistiky utkání.
Vybrané statistiky utkání.Livesport

Servette –⁠ Genk 1:1

Souboj švýcarského a belgického vicemistra vítěze nepoznal. Hosty poslal ve vyrovnaném klání do vedení v prvním poločase Toluwalase Emmanuel Arokodare, za domácí v závěru zápasu srovnal Steve Rouiller.

Vybrané statistiky zápasu.
Vybrané statistiky zápasu.Livesport

Zrinjski –⁠ Slovan Bratislava 0:1

Bratislavský Slovan se nenechal rozhodit více než třicetistupňovým horkem a z Mostaru si odvezl důležité vítězství 1:0. I vlivem nepříznivých podmínek se hrál oboustranně opatrný fotbal, rozhodnout musela až standardní situace.

Z té se poprvé v dresu slovenského mužstva prosadil Ghaňan Sharani Zuberu. Domácí klub, podporovaný zejména chorvatským obyvatelstvem, tak nenavázal na předchozí dvě výhry nad Belasími před vlastním publikem.

Vybrané statistiky zápasu.
Vybrané statistiky zápasu.Livesport

Breidablik –⁠ FC Kodaň 0:2

Skóre se poprvé měnilo už v první minutě, kdy se po špatné spolupráci domácí defenzivy s gólmanem prosadil Jordan Larsson, jenž si poté připsal i asistenci u druhé branky dánského mistra.

Tým z ostrova Sjaelland je tak blízko zajímavé konfrontaci s pražskou Spartou, kde působí jak v trenérském, tak hráčském poli nejeden Dán.

Vybrané statistiky utkání.
Vybrané statistiky utkání.Livesport

Výsledky předkol Ligy mistrů