Los Ligy mistrů: Manchester City ve čtvrtfinále vyzve Real Madrid, Barcelona proti Mbappému

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Los Ligy mistrů: Manchester City ve čtvrtfinále vyzve Real Madrid, Barcelona proti Mbappému
Letošní ročník Ligy mistrů vyvrcholí v Londýně.
Letošní ročník Ligy mistrů vyvrcholí v Londýně.Profimedia
Nejprestižnější evropská klubová fotbalová soutěž nabídne ve čtvrtfinále přinejmenším dva úžasné duely. Obhájce trofeje Manchester City se potřetí za sebou utká v play off s Realem Madrid, jenž je se 14 triumfy v Lize mistrů jejím rekordmanem. Atraktivní dvojzápas slibuje také duel mezi Barcelonou a PSG, kde proti sobě nastoupí hvězdní útočníci Robert Lewandowski a Kylian Mbappé.

Čtvrtfinálové dvojice

Real MadridManchester City

Manchester City se ve vyřazovací části jako první utkal s přemožitelem pražské Sparty Kodaní, kterou po dvou výhrách 3:1 bez problémů vyřadil. Nyní ho ale čeká podstatně obtížnější úkol – ve čtvrtfinále se ho totiž pokusí zaskočit Real Madrid, jenž přešel přes Lipsko, které mu podlehlo rozdílem jediného gólu. Tým plný hvězd a jeden z favoritů na celkové vítězství začne proti City na domácím hřišti. 

Oba giganti na sebe v uplynulých dvou ročnících narazili vždy v semifinále. A po předloňském postupu "bílého baletu" mu tým barcelonského patriota Pepa Guardioly vyřazení oplatil a dokráčel k celkovému triumfu.

Atlético MadridBorussia Dortmund

Druhý z madridských celků Atlético zdolalo v prvním dvojzápase vyřazovací fáze loňského finalistu Inter. V rozhodujícím penaltovém rozstřelu k tomu velkou měrou přispěl slovinský gólman Jan Oblak. Ve čtvrtfinále se svěřenci Diega Simeoneho utkají s Dortmundem, který nabral v domácí lize na úplné čelo tabulky značnou ztrátu, to mu ovšem nezabránilo v tom, aby z Ligy mistrů vyřadil zřídka kdy prohrávající PSV Eindhoven.

Borussie těží z kouzla domácího stadionu, právě tam si zajistila postup do čtvrtfinále po výhře 2:0. První duel tohoto dvojzápasu se odehraje v Madridu.

Arsenal – Bayern Mnichov

Arsenal se do další fáze prodral po vyrovnaném střetnutí s Portem až díky penaltovému rozstřelu. Kanonýři se proto mohou poprvé od roku 2010 těšit na čtvrtfinálové zápasy. V nich vyzvou neoblíbeného soupeře Bayern.

Ten musel v osmifinále odvracet vyřazení ze soutěže poté, co úvodní utkání dvojzápasu s Laziem prohrál 0:1. Doma ale celek z Mnichova své fanoušky nezklamal a zvítězil jednoznačně 3:0. Londýnský klub začne souboj na domácí půdě.

Paris Saint-GermainBarcelona

PSG je středem pozornosti zejména s ohledem na očekávaný odchod Kyliana Mbappého. Francouzský velkoklub se pomalu připravuje na život po odchodu své největší hvězdy, v Lize mistrů se ale dosud spoléhal zejména na ni. Pětadvacetiletý útočník spojovaný s Realem Madrid pomohl k postupu přes Real Sociedad celkem třemi góly.

Také ve čtvrtfinále zavítá Mbappé a spol. do Španělska. Čeká ho totiž souboj s problémy zmítanou Barcelonou. Ta narazila po skončení skupinové fáze na dalšího trápícího se soupeře – Neapol. Dravé mládí, na které Xavi Hernández sází, ji zlomilo až v domácí odvetě, kterou katalánský klub opanoval 3:1.

Semifinálové dvojice:

Atlético MadridBorussia Dortmund / Paris Saint-GermainBarcelona

Arsenal – Bayern Mnichov / Real MadridManchester City

První zápasy čtvrtfinálové fáze Ligy mistrů se odehrají v úterý 9. a ve středu 10. dubna. Odvety jsou na programu o týden později, tedy v úterý 16. a ve středu 17. dubna.

Úvodní semifinálové zápasy jsou naplánované na úterý 30. dubna a středu 1. května. K odvetám týmy nastoupí v úterý 7. a ve středu 8. května. Finálové utkání soutěže se odehraje 1. června na londýnském Wembley, které má kapacitu 90 tisíc míst.