Los LM: Cesta City za obhajobou vede přes Lipsko, Krále čeká Real Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Los LM: Cesta City za obhajobou vede přes Lipsko, Krále čeká Real Madrid

Základní skupiny Ligy mistrů pro sezonu 2023/24 byly rozlosovány.
Základní skupiny Ligy mistrů pro sezonu 2023/24 byly rozlosovány.Profimedia
Základní skupiny Ligy mistrů jsou rozlosovány. Manchester City čekají na úvod cesty za obhajobou zápasy s Lipskem, CZ Bělehrad a Young Boys, Newcastle se ocitl ve skupině smrti s PSG, Dortmundem a AC Milán. Přemožitele Sparty Kodaň poslal los v Monaku do zvučné společnosti Bayernu a Manchesteru United. Soupeře znají i čtyři Češi, kteří se v nejprestižnější klubové soutěži v sezoně 2023/24 představí.

Poražený finalista uplynulého ročníku Inter Milán se v "déčku" střetne se Salcburkem, Realem Sociedad a Benfikou Lisabon, za kterou hraje reprezentační obránce David Jurásek. Na český souboj by mohlo dojít ve skupině C.

V té se nováček mezi evropskou elitou Union Berlín s Alexem Králem utká s Bragou, v níž jako náhradní gólman působí Lukáš Horníček. Kvarteto doplňují italští šampioni z Neapole a nejúspěšnější celek historie Ligy mistrů Real Madrid.

Složení skupin LM pro sezonu 2023/24.
Složení skupin LM pro sezonu 2023/24.@ChampionsLeague

Vyrovnaná skupina E čeká na Feyenoord s Ondřejem Lingrem. Los přisoudil rotterdamskému klubu za soupeře Atlético, Lazio a Celtic. Souboj tradičních velkoklubů se odehraje v "áčku" mezi Manchesterem United a Bayernem Mnichov. Ve skupině je s nimi kromě Kodaně ještě Galatasaray.

Manchester City si s Lipskem zopakuje souboj z osmifinále minulého ročníku, v němž po úvodní remíze 1:1 deklasoval německý celek v odvetě 7:0. Oba týmy jsou v konkurenci Bernu a Crvene zvezdy velkými favority na postup.

Základní skupiny Ligy mistrů

Ve skupině F jsou tři týmy, které před rokem prošly do vyřazovací fáze. K PSG, Dortmundu a AC Milán nalosovali Joe Cole s Éricem Abidalem ambiciózní Newcastle, který si zahraje milionářskou soutěž po 21 letech.

Do vyřazovací fáze postoupí první dva celky z každé skupiny, týmy na třetích místech budou na jaře pokračovat v play off Evropské ligy. Program skupin začne 19. a 20. září. Soutěž vyvrcholí 1. června v londýnském Wembley.

Program Ligy mistrů