Více zápasů ano, delší nastavení ne. UEFA nechce v Lize mistrů trend z katarského MS

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Více zápasů ano, delší nastavení ne. UEFA nechce v Lize mistrů trend z katarského MS

Zvonimir Boban označil dlouhá nastavení za absurdní.
Zvonimir Boban označil dlouhá nastavení za absurdní.AFP
Evropská fotbalová unie UEFA nechce v Lize mistrů podobně dlouhá nastavení jako na mistrovství světa, kde rozhodčí přidávali k tradičnímu času minuty až v dvouciferných hodnotách. Šéf UEFA pro fotbalové záležitosti Zvonimir Boban (54) tato nastavení označil za "naprosto absurdní" s tím, že ohrožují zdraví fotbalistů.

"Zdraví hráčů je v tomto ohledu malá tragédie," řekl bývalý hvězdný záložník AC Milán a chorvatské reprezentace Boban na setkání s novináři před čtvrtečním losováním základních skupin Ligy mistrů.

Světová federace FIFA chtěla na loňském MS mužů i letošním MS žen po rozhodčích, aby zápasy nad rámec 90 minut prodlužovali až na více než 100 minut. Měli brát v úvahu všechny gólové oslavy, střídání, zranění a další čas, kdy se nehrálo.

Podle prezidenta FIFA Gianniho Infantina tak dostanou fanoušci za své peníze více zábavy, protože v mnoha zápasech je míč reálně ve hře třeba jen 50 až 55 minut.

Představitelé UEFA dnes nicméně uvedli, že zápasy v minulé sezoně Ligy mistrů obsahovaly průměrně 60 minut a sedm sekund "efektivního hracího času". To je v průměru o pět minut víc, než ve velkých evropských ligových soutěžích.

"V Lize mistrů to jsou intenzivní minuty," řekl Boban, jenž soutěž vyhrál v roce 1994 s AC Milán. Podle něj se přidání dvouciferného počtu minut k zápasům může rovnat až 500 minutám za sezonu, což je ekvivalent pěti utkání navíc.

V úterních zápasech předkola Ligy mistrů nastavili rozhodčí na konci duelů na hřišti Galatasaraye a Panathinaikosu osm minut.

Los základních skupin Ligy mistrů: Vše, co potřebujete vědět