Man. City – Real. Ancelotti v odvetě semifinále Ligy mistrů překoná rekord Alexe Fergusona

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Man. City – Real. Ancelotti v odvetě semifinále LM překoná rekord Alexe Fergusona
Carlo Ancelotti ve středu odkoučuje 191. zápas v Lize mistrů.
Carlo Ancelotti ve středu odkoučuje 191. zápas v Lize mistrů.Profimedia
Liga mistrů ve středu pozná i druhého finalistu, do istanbulského boje o ušatý pohár proti Interu Milán to mají po úvodní remíze 1:1 stejně daleko Manchester City i Real Madrid. Domácí budou usilovat o druhý postup do finále, hosté, kteří jsou se 14 triumfy nejúspěšnějším týmem v historii nejprestižnější klubové soutěže, o možnost dotáhnout do zdárného konce obhajobu.

Manchester City –⁠ Real Madrid (21:00)

Obě mužstva byla v semifinále i v předchozích dvou ročnících a v Lize mistrů mají z devíti vzájemných zápasů vyrovnanou bilanci, jen španělský tým má o gól lepší skóre. Real zvládl proti City obě dosavadní semifinále a v sezoně 2015/16 i v minulém ročníku pak soutěž vyhrál. Anglický celek dokázal vyřadit "Bílý balet" v osmifinále sezony 2019/20.

"Bude to jako finále. Doufám, že k tomu tak přistoupíme. I když se hraje venku, ve finále se nám docela daří," citoval web UEFA brankáře Realu Thibauta Courtoise, jenž dříve chytal za jiný anglický celek Chelsea.

Citizens jsou ve hře o tři trofeje. Už o víkendu mohou obhájit anglický titul, protože Premier League vedou o čtyři body před Arsenalem a navíc oproti němu sehráli o utkání méně. Zkraje června je čeká finále Anglického poháru proti městskému rivalovi United.

"Je to splněný sen, že jsme se dostali až sem. Možná nezískáme žádnou trofej a lidé si řeknou, že nejsme dobrý tým nebo že to je selhání, ale pro mě je to splněný sen," prohlásil španělský trenér City Pep Guardiola.

Citizens budou ve středu opět spoléhat i na Kevina De Bruyneho.
Citizens budou ve středu opět spoléhat i na Kevina De Bruyneho.@ManCity

"Jsme jediné mužstvo v Evropě, které bojuje ve všech soutěžích. Hrát doma před našimi fanoušky v semifinálové odvetě Ligy mistrů o postup do finále je mimořádný úspěch," dodal někdejší kouč Barcelony či Bayernu Mnichov.

City před domácími diváky v Lize mistrů drží od září 2018 neporazitelnost, za tu dobu vyhráli 23 z 25 utkání, což je anglický rekord. Na Etihad Stadium zvítězili v tomto kalendářním roce ve všech 14 soutěžních zápasech.

Vinícius Júnior se v prvním semifinále trefil, Erling Haaland si gól možná šetřil do odvety.
Vinícius Júnior se v prvním semifinále trefil, Erling Haaland si gól možná šetřil do odvety.@ChampionsLeague

Real už v aktuálním ročníku ovládl Superpohár UEFA, klubové mistrovství světa a Španělský pohár. Titul v domácí lize ale neobhájil, v neděli ho po čtyřech letech získala Barcelona.

"Mám jasnou představu, kdo ve středu nastoupí. Jsme sebevědomí. Máme silnou lavičku s hráči, kteří umí promluvit do takového typu zápasu. V minulé sezoně nám náhradníci pomohli Ligu mistrů vyhrát," připomněl trenér Carlo Ancelotti, který odkoučuje 50. zápas v LM na lavičce Bílého baletu a celkově 191. v soutěži, čímž překoná rekord legendárního Alexe Fergusona.