Man. City – Real. Poslední tři bitvy: Benzema jako Panenka a last minute Rodrygo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Man. City – Real. Poslední tři bitvy: Benzema jako Panenka a last minute Rodrygo
Benzema a jeho drzá penalta na stadionu Manchesteru City.
Benzema a jeho drzá penalta na stadionu Manchesteru City.Profimedia
Po roce se znovu v téže fázi Ligy mistrů utkávají účastníci loňského nezapomenutelného semifinále. Real Madrid tehdy tři hodiny hry přihlížel dominanci Manchesteru City. A pak během ani ne 10 minut nastoupil a poslal soupeře ze hry. Jaké byly poslední tři vzájemné zápasy těchto gigantů?

26. dubna 2022, Man. City – Real 4:3

Nejdelší pasáž bez gólu: 22 minut.

Dechberoucí sedmigólová show mezi tehdejšími lídry Premier League a LaLigy, o níž se následně po celém světě mluvilo jako o té nejlepší reklamě na fotbal. Brankou skončila už první šance, kterou netradičně hlavou proměnil De Bruyne. A postaral se o nejrychlejší trefu Citizens v historii soutěže. Jeho celek si udržoval dvoubrankový náskok, a to ještě Mahrez trefil tyč. Jenže nadějný výsledek si nakonec do Madridu neodvezl.

V 82. minutě zahrál Laporte v šestnáctce rukou a Benzema z penalty snížil na konečných 4:3. Edersona v brance domácích přitom před 52.000 fanoušků domácích chladnokrevně pokořil dloubákem á la Panenka. A teď pozor – to vše pouhý týden poté, co v lize proti Osasuně zahodil dva pokutové kopy během pouhých sedmi minut…

4. května 2022, Real – Man City 3:1p

Střely na branku do 89. minuty: 0:7.

Kouč City Pep Guardiola po prvním utkání prohlásil, že jeho tým pojede do španělské metropole vyhrát. A opravdu k tomu měl blízko. Díky Mahrezově trefě vedl ještě v 90. minutě 1:0. Pak se však stalo něco, co média charakterizovala jako kouzlo stadionu Santiaga Bernabéua. Real byl téměř odepsaný, potřeboval bleskové dva góly, aby si vynutil alespoň prodloužení. Do té doby přitom ani jednou nevystřelil přesně na branku...

Střídající Rodrygo přesto zdánlivě neřešitelný úkol zvládl. A sám. Během pouhých 60 vteřin nasázel dva góly, a to ještě v 93. minutě mohl přidat třetí! Dílo dokončil z penalty v páté minutě prodloužení Benzema. Zatímco trenér vítězů Carlo Ancelotti nazval závěr utkání jako magii, jeho protějšek vstřebával fakt, že se ani na šestý pokus nedosáhne se City na triumf v soutěži.

9. května 2023, Real – Man. City 1:1

Nebezpečné útoky: 38:60.

S ohledem na výše uvedené málokoho překvapí, že i tentokrát má (zatím) znovu po roce navrch anglický klub. Ten v porovnání s minulým dvojzápasem nabil útok norským kanonýrem Haalandem, jenže gól opět obstaral De Bruyne. Tentokrát dalekonosnou ranou. Ancelotti si po zápase stěžoval, že než se k Belgičanovi míč dostal, opustil hrací plochu. Dokonce argumentoval tím, že to prokázala i technologie.

Portugalský rozhodčí Soares Dias však situaci ani neprověřil pomocí systému VAR, místo toho dal Ancelottimu žlutou kartu za protresty. Sky Blues se dostali do většího počtu šancí, vyvinuli urputný tlak, nicméně na góly skončil zápas vyrovnaně. Jako první se totiž prosadil Brazilec Vinícius. Benzemu tentokrát vychytal skvělý Ederson, stejně dopadl i Tchouaméni.