Manchester City – Real Madrid 4:0. Bernardo Silva vystřelil finále Ligy mistrů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Man. City – Real Madrid 4:0. Bernardo Silva vystřelil týmu historicky druhé finále LM
Aktualizováno
Manchester City odvetu zvládl hladce.
Manchester City odvetu zvládl hladce.AFP
Manchester City zvládl odvetu semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid, ve které zvítězil přesvědčivě 4:0. O postupu domácích rozhodly ještě v prvním poločase dvě trefy Bernarda Silvy (28). Carlo Ancelotti se odkoučováním svého 191. zápasu v milionářské soutěži stal jejím rekordmanem, místo oslav si ale Real připsal již třetí prohru na hřišti Citizens v řadě. Ve finále vyzve Inter Milán.

Světlemodří vstoupili do zápasu aktivně a soupeři skoro nepůjčovali míč. První gólovou šanci si ve 13. minutě připsal nejlepší střelec soutěže Erling Haaland, jeho hlavička z malého vápna po centru z levé strany však trefila dobře postaveného Thibauta Courtoise. Urostlý Belgičan vzápětí zázračně vykryl i další Haalandův pokus z téměř totožné pozice. Ve 23. minutě už ale obrana Madridu inkasovala.

Jack Grealish zahrál rohový kop nakrátko a Kevin De Bruyne následně našel volného Silvu, který ranou na přední tyč otevřel skóre. Jen 173 centimetrů vysoký Portugalec se ještě do poločasu prosadil podruhé, tentokrát netradičně hlavou, když se k němu odrazila zblokovaná střela kapitána Ilkaye Gündogana.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ancelotti, který tímto duelem překonal rekord Sira Alexe Fergusona v počtu odtrénovaných zápasů v Lize mistrů, věřil vybraným svěřencům i nadále a do druhého dějství nepřichystal žádné změny. V 51. minutě pozornost Edersona poprvé prověřil David Alaba nebezpečnou ranou z přímého kopu, Brazilec ale snížení nedopustil.

Utkání Manchester City – Real Madrid 4:0

Mírně zlepšená hra úřadujícího šampiona nadále nevedla k vytvoření vážnější šance, naopak další hřebíček do rakve zatloukl v 76. minutě Militao, jenž si smolně srazil centr De Bruyneho z přímého kopu do vlastní brány. V nastavení dal výsledku konečnou podobu střídající Julián Álvarez.

Manchester City tak oplatil Realu Madrid výsledek z loňského semifinále a zbývá mu už jen jeden krok k zisku vytoužené trofeje. Finále je na programu 10. června, Citizens se v Istanbulu utkají s Interem Milán.

Real svému soupeři prostě nestačil.
Real svému soupeři prostě nestačil.AFP