Manchester United ztratil vedení 3:1, jeho naděje na postup mrznou. Dál jdou Arsenal a PSV

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United ztratil vedení 3:1, jeho naděje na postup mrznou. Dál jdou Arsenal a PSV

Aktualizováno
Strhující zápas v Istanbulu. Manchester United ztratil vedení 3:1, od porážky jej
Strhující zápas v Istanbulu. Manchester United ztratil vedení 3:1, od porážky jejProfimedia
Fotbalistům Manchesteru United se opět vzdálila vidina postupu do jarního play off Ligy mistrů. Po pátém zápase základní skupiny jsou v tabulce poslední, protože znovu ztratili nadějně rozehraný zápas. Na půdě nadšeně hrajícího Galatasaraye Istanbul vedli 3:1, nakonec však byli rádi za remízu 3:3. Dál jde naopak Arsenal, který doma rozstřílel Lens 6:0, a PSV Eindhoven po obratu v Seville z 0:2 na 3:2. Pět z osmi utkání dnešního programu skončilo nerozhodně.

Galatasaray – Manchester United 3:3

Šest gólů, dohromady 34 střel a infarktové drama pro fanoušky obou týmů. Anglický velkoklub dal i ve třetím venkovním zápase tohoto ročníku Ligy mistrů tři góly, na bodový zisk mu to přitom stačilo až tentokrát. Poté, co promarnil vedení 2:0 v Kodani, se svěřencům Erika ten Haga přihodilo něco podobného.

Rudé ďábly provázela v zápase nevídaná přesnost v zakončení, když úvodní tři střely na branku proměnili v gól. Istanbulský celek ovšem nepříznivě se vyvíjející duel dotáhl k zisku bodu, k čemuž nejvíce přispěl dvěma přesnými přímými kopy Hakim Ziyech. U obou z nich chyboval brankář André Onana, jenž se sice v ligové soutěži rozchytal do slušné formy, mezi evropskou smetánkou ale dál výrazně tápe.

Hostům tak k postupu nakonec nemusí stačit ani skalp Bayernu Mnichov v závěrečném duelu. Stane se tak, pokud  souběžně hrané utkání Kodaň – Galatasaray neskončí remízou.

Sevilla – PSV 2:3

Sevilla nezvládla dobře rozehraný duel s Eindhovenem a v posledních 25 minutách přišla o veení 2:0. Jasnou převahu Rojiblancos v úvodu utkání gólově demonstroval Sergio Ramos, jenž svou 16. trefou vyrovnal rekord soutěže v počtu gólů obránců, který drželi Roberto Carlos a Gerard Piqué. Hosté navíc po pauze inkasovali znovu, i díky zbytečnému vyloučení Lucase Ocampose však zápas otočili. Na všech brankách vítězů přitom měli podíl střídající hráči. Úřadující vítězové Evropské ligy tak po naprostém kolapsu přišli o možnost postoupit.

Arsenal – Lens 6:0

Arsenal si s definitivní platností zajistil první příčku ve skupině B. Galapředstavení domácích rozjel ve 13. minutě Kai Havertz a ještě do přestávky se prosadili čtyři další jeho spoluhráči z ofenzivní vozby Kanonýrů. Ti se tím stali prvním celkem v historii soutěže, v jehož dresu skórovalo v prvním poločase pět různých střelců. Hosté, kterým před utkáním dodávala sebevědomí série pěti čistých kont z Ligue 1 v řadě, po debaklu z Britských ostrovů v kombinaci s podvečerním obratem PSV ze Sevilly přišli o šanci postoupit do osmifinále.

Bayern – Kodaň 0:0

Bayern překvapivě remizoval na vlastním stadionu s Kodaní 0:0. Domácí lodivod Thomas Tuchel, jehož minimální rotace v jednotlivých zápasech byla mediálně velice probírána, poslal v porovnání s ligovým duelem v Kolíně nad Rýnem od úvodu na hřiště čtyři nové tváře.

Ty však jeho důvěru nesplatily a německý gigant tak po ospalém výkonu přišel o úchvatnou sérii v rámci skupinových fází milionářské soutěže. V nich nezvítězil poprvé po 17 po sobě jdoucích výhrách od začátku prosince 2020, kdy si dělil body s madridským Atlétikem.

Benfica – Inter 3:3

Benfica si díky remíze s Interem 3:3 připsala první bod do tabulky, jenže její hráči odcházeli opět zklamaní. Lisabonský celek si totiž proti šetřícímu se soupeři vybudoval až třígólový náskok, když se hattrickem blýskl bývalý hráč Nerazzurri Joao Mário, přičemž na prakticky všech brankách měl výrazný podíl i jeho dánský spoluhráč Casper Tengstedt.

Italský tým kontroval až po změně stran, a i když se mu úplný obrat dokonat nepodařilo, prodloužil svou sérii neporazitelnosti už na 11 utkání. Český reprezentační obránce David Jurásek strávil v týmu domácích zápas na lavičce náhradníků.

 

Braga – Union 1:1

Braga navzdory dlouhému oslabení remizovala s Unionem Berlín 1:1. Už po půlhodině hry viděl červenou kartu hříšník obranných řad Bragistů Sikou Niakaté, který byl v kalendářním roce 2023 vyloučen už popáté. Die Eisernen ještě do přestávky početní výhodu zužitkovali, čímž se přiblížili k první výhře po více než čtvrtroce. 

Po změně stran ovšem vyrovnal svým už pátým gólem v aktuálním ročníku soutěže Álvaro Djaló a domácí tak udrželi lepší výchozí pozici k přezimování v evropských pohárech. Náhradní brankář domácích Lukáš Horníček utkání sledoval z lavičky náhradníků, záložník Alex Král v dresu Unionu nastoupil v 79. minutě.

Real Madrid – Neapol 4:2

V barvách Bílého baletu se už v úvodní půlhodině prosadili Rodrygo a Jude Bellingham, a první jmenovaný se tak v posledních čtyřech duelech podílel už na 10 brankách. Jednogólové vedení Realu však bleskově po změně stran smazal Frank Anguissa a zápas směřoval k remíze, která by hostům stačila ke stvrzení druhé postupové příčky. O cenný bod je však v 84. minutě obral 19letý Nico Paz, pro nějž se jednalo o premiérový zásah v A-týmu Los Blancos.

Real Sociedad – RB Salcburk 0:0

Real Sociedad nedokázal navzdory velké herní převaze skórovat proti Salcburku. Střelce trápil především výborný Alexander Schlager, jenž zlikvidoval přehršel šancí v brance soupeře. Rakušané tak zabojují o postup alespoň do jarní fáze Evropské ligy až v posledním kole proti Benfice.