Osimhen se vrátil a v LM vystřelil remízu proti Barceloně, Arsenal padl gólem z nastavení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Osimhen se vrátil a v LM vystřelil remízu proti Barceloně, Arsenal padl gólem z nastavení
Aktualizováno
Osimhen vystřelil remízu.
Osimhen vystřelil remízu.AFP
Remízou 1:1 skončilo středeční osmifinálové utkání prestižní fotbalové Ligy mistrů mezi Barcelonou a Neapolí. V obou případech uspěli elitní střelci, nejprve Robert Lewandowski (35), vyrovnání zařídil Victor Osimhen (25). V zápase mezi Portem a Arsenalem padl gól až ve čtvrté minutě nastavení, krásným zásahem uspěl Galeno (26).

Neapol – Barcelona 1:1

V úvodu utkání byli aktivnější hráči Barcelony, především tedy Lamine Yamal, který už v deváté minutě prověřil tvrdou střelou za vápnem Alexe Mereta. Brankář Neapole se činil i o několik minut později, když nejprve zneškodnil přízemní pokus Lewandovského, na což navázal skvělým zákrokem proti dalekonosnému projektilu Ilkaye Gündogana.

Domácí se postupem času začali více dostávat do hry, do konce úvodní půle však Marca-Andrého ter Stegena neohrozili. Barcelona tak poprvé od roku 2011 nedovolila ve vyřazovací fázi Ligy mistrů soupeři v prvním poločase vystřelit.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran převzali otěže zápasu opět Blaugranas, což vedlo v 60. minutě k první trefě. Pedri našel chytrou přihrávkou v pokutovém území Lewandovského, polský kanonýr si balon nachystal na silnější pravačku a střelou k levé tyči rozjásal hostující fanoušky.

Kataláncům ovšem radost z vedení příliš dlouho nevydržela. V 75. minutě totiž ukázal své nesporné kvality Osimhen, jenž ve vápně Barcelony tělem odstavil Iňiga Martíneze a následně placírkou umístil míč za záda Ter Stegena.

Produktivitu měl Osimghen slušnou.
Produktivitu měl Osimghen slušnou.Opta by Stats Perform

Partenopei sice vstřelená branka nakopla, k vítězné trefě se však v závěru neprobojovali.

FC Porto – Arsenal 1:0

Arsenal sice začal aktivněji, nicméně mohl inkasovat jako první. Galeno napálil v obrovské příležitosti z voleje tyč, balon se následně s trochou štěstí odrazil zpět k němu, ale Brazilec dorážku z velké blízkosti do brány nepochopitelně neposlal.

Londýňané se dostali do první gólové šance po půlhodině hry, kdy centr Bukaya Saky z nepříliš příznivého úhlu po teči jednoho z obránců doletěl až na břevno. Ve 40. minutě pálil tvrdě po zemi Evanilson, brankář David Raya byl však připraven.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran se oba týmy rozehřívaly, první příležitost tak měl až v 67. minutě Evanilson, jehož ránu uvnitř pokutového území na poslední chvíli zblokoval Declan Rice. Poté už převzali iniciativu hosté, nicméně až na dvouciferný počet rohových kopů prostor mezi třemi tyčemi přímo neohrozili.

Kanonýři tak odcestovali z Pyrenejského poloostrova bez jediné střely na branku. V nastavení jim navíc vrazil kudlu do zad Galeno, jenž zpoza šestnáctky fantastickým projektilem na zadní tyč rozhodl.

Galeno byl hrdinou zápasu.
Galeno byl hrdinou zápasu.Opta by Stats Perform