Manchester City – Real Madrid 4:0. Vyhrát doma o čtyři góly? To je nádhera, říká Silva

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Porazit doma Real Madrid 4:0? To je nádhera, říká nadšený Silva po postupu do finále LM

Bernardo Silva v odvetném utkání dvakrát skóroval.
Bernardo Silva v odvetném utkání dvakrát skóroval.Reuters
Středeční odveta semifinále Ligy mistrů mezi Machesterem City a Realem Madrid (4:0) měla jasného hrdinu v podobě Bernarda Silvy (28), který se na výhře podílel dvěma góly. Po zápase prohlásil, že chtěl napravit nepovedený výkon z prvního utkání a doufá, že se Manchesteru tentokrát povede dokráčet až na vrchol.

Bernardo Silva uvedl, že byl zklamaný ze svého výkonu při remíze 1:1 v prvním utkání v Madridu, které se odehrálo minulý týden. I proto byl nadšený, když vstřelil první dva góly při výhře 4:0 v Manchesteru, která anglickému týmu zajistila celkové vítězství 5:1 a účast ve finále Ligy mistrů.

Manchester City - Real Madrid 4:0

"Je to pro nás krásný večer. Věděli jsme, že to bude těžké. Ale porazit doma madridský tým 4:0, to je nádhera," řekl portugalský záložník přímo na hřišti.

"Je to nádherný pocit být znovu ve finále. Doufám, že ho tentokrát vyhrajeme," dodal Silva, jehož tým před dvěma lety prohrál finále Ligy mistrů s Chelsea.

Bernardo Silva vstřelil úvodní gól
Bernardo Silva vstřelil úvodní gólAFP

"Můj výkon v prvním zápase v Madridu nebyl takový, jaký bych si představoval. Chtěl jsem se to pokusit napravit, protože jsem se po prvním zápase necítil vůbec dobře. Teď jsem musel podat lepší výkon kvůli spoluhráčům a fanouškům. Byli jsme velmi houževnatí, vášniví a zároveň organizovaní. S tímto výkonem jsem velmi, velmi spokojený," prohlásil po utkání nadšený Silva.

Silva svými góly v prvním poločase, z nichž jeden byla povedená střela a druhý hlavička, duel pro City fakticky vyhrál. "Možná jsem malý, ale umím to s hlavou!" smál se Silva.

Anglický celek se ve finále utká s Interem Milán. "Vypadají velmi silně, organizovaně v obraně a rychle v protiútoku. Bude to těžké, ale budeme bojovat," prohlásil Silva na adresu italského týmu.

Lepší soupeř

Obránce Realu Madrid Dani Carvajal po prohře nehledal výmluvy. "Soupeř byl ve druhém poločase lepší než my, přehrál nás velkým rozdílem. Byli lepším týmem," poznamenal pro španělskou televizní stanici Movistar Plus.

"Trochu nám chybělo... Neřekl bych správný přístup, ale začali jsme bránit příliš brzy. Nejlepší minuty jsme měli po přestávce. Věděli jsme, že jsou doma velmi silní, ale po událostech z prvního utkání jsme si všichni mysleli, že tu můžeme odehrát lepší zápas. Máme velmi mladé hráče s touhou dosáhnout velkého úspěchu. Vrátíme se silnější," dodal Cavajal.

Známky jednotlivých hráčů.
Známky jednotlivých hráčů.Livesport

Jack Grealish z Manchesteru City, který na Etihad Stadium trápil Španěly z křídelních pozic, řekl, že vždy snil o tom, že si zahraje Ligu mistrů. "Je to neuvěřitelné... Nemyslím si, že by mnoho týmů dokázalo takto hrát proti Realu Madrid. Nevím, čím to je, ale cítím se nezastavitelně," marně hledal slova.

Obránce Kyle Walker, který se rychlostí vyrovnal rychlonohému útočníkovi Realu Viníciovi a celý večer ho držel v mimo nebezpečnou zónu, potvrdil, že to byla těžká bitva. "Myslím, že kluci skvěle bojovali, navíc dobře kontrolovali míč, zejména pak v prvním poločase. Dostali jsme míč do brány a to je hlavní. Musíte mít trochu arogance, stejně jako to dělají útočníci. Vždycky si říkám, že s nimi půjdu na doraz, využívám svou rychlost," uzavřel Walker, který v odvetě hráčům Realu znepříjemňoval jejich ofenzivní počínání.