Postup do Evropy je úspěch, Liga mistrů není pravděpodobná, zhodnotil Klopp

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Postup do Evropy je úspěch, Liga mistrů není pravděpodobná, zhodnotil Klopp

Jürgen Klopp má radost z postupu do Evropy.
Jürgen Klopp má radost z postupu do Evropy.Profimedia
Fotbalisté Liverpoolu si pondělní výhrou 3:0 na hřišti Leicesteru zajistili dvě kola před koncem Premier League účast minimálně v Evropské lize. Podle trenéra Jürgena Kloppa (55) je to po složité sezoně úspěch, ačkoliv "Reds" jsou v posledních letech zvyklí hlavně na zápasy v Lize mistrů. Do milionářské soutěže ještě může Liverpool proklouznout, Klopp to ale nepovažuje za příliš reálné.

"Věděli jsme, že pokud zvítězíme, zajistíme si účast v evropských pohárech. Povedlo se, což je v současné situaci skvělá zpráva," řekl Klopp po zápase na hřišti předposledního týmu tabulky.

Vítězství zařídil dvěma góly záložník Curtis Jones, jednou se trefil obránce Trent Alexander-Arnold. Všechny góly připravil egyptský kanonýr Muhammad Salah. Liverpool vyhrál posedmé v řadě a vyhoupl se už na páté místo.

"Před šesti sedmi týdny jsem nevěřil, že bychom se mohli ještě dostat do Ligy mistrů. Podávali jsme nevyrovnané výkony, ztráceli jsme spoustu bodů. Museli bychom vyhrát do konce soutěže všechny zápasy, což se zatím daří," uvedl Klopp, jenž dovedl "Reds" třikrát do finále elitní evropské soutěže. Triumf slavil v ročníku 2018/19.

Liverpool po nevydařené první polovině sezony ztrácí na třetí Newcastle i čtvrtý Manchester United bod, oba týmy mají ale zápas k dobru. Do Ligy mistrů postoupí první čtyři celky Premier League.

"Nemyslím si, že je to pravděpodobné. Newcastle i Manchester United jsou kvalitní týmy, byla by pro ně ostuda, kdyby si nechaly Ligu mistrů utéct," posoudil Klopp šance svého týmu. "Nicméně i my byli v minulosti v podobné pozici, kdy doufáte v zaváhání soupeřů za vámi, aby se vám co nejdřív ulevilo a tlak opadl. Pokud jeden z týmů ztratí, musíme být připravení," podotkl pětapadesátiletý kouč.