Další díl faerské pohádky. Klaksvík si poprvé vyzkouší skupinu evropských pohárů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další díl faerské pohádky. Klaksvík si poprvé vyzkouší skupinu evropských pohárů

Tým Klaksviku, který porazil Hacken na penalty
Tým Klaksviku, který porazil Hacken na penaltyTwitter: @KIKlaksvik
KI Klaksvík je prvním týmem z Faerských ostrovů, který se kvalifikoval do skupinové fáze jednoho z evropských pohárů. Faeřané ve druhém předkole Ligy mistrů zvládli severský souboj se švédským Häckenem a zajistili si postup minimálně do skupiny Evropské konferenční ligy.

Häcken –⁠ Klaksvík 3:3, 3:4 pen. 

Po bezgólové remíze na Faerských ostrovech nabídl zápas ve Švédsku přestřelku. Po devadesáti minutách skončil duel nerozhodně 2:2 a šlo se do prodloužení. V tom se vedení ujal domácí Häcken, ve 109. minutě ale Klaksvík s přispěním domácího gólmana Petera Abrahamssona, jenž si srazil do branky centr od rohového praporku, srovnal a vynutil si penalty.

Závěrečný rozstřel Klaksvík zvládl lépe, vyhrál 4:3 a poprvé v historii postoupil do třetího předkola Ligy mistrů. "Slzy radosti. Neuvěřitelný tým. Neuvěřitelný klub. Neuvěřitelné město. Neuvěřitelný příběh," uvedl klub na sociální síti Twitter. 

Twitterový status není daleko od pravdy. Ten příběh je opravdu stěží uvěřitelný. Vždyť město Klaksvík má jen něco málo přes 5 tisíc obyvatel a je čtvrté nejmenší z těch, v nichž se hrají předkola evropských pohárů. Pro srovnání Göteborg, kde sídlí Häcken, má téměř 600 tisíc obyvatel a v Budapešti, odkud pochází Ferencváros, soupeř z úvodního předkola, bydlí dokonce víc než 1,7 milionů lidí.  

Pohádkový příběh faerského trpaslíka bude pokrčovat dalším severským soubojem. Ve třetím předkole Klaksvík zkusí překvapit norského mistra Molde