AC Milán boj o místenku do LM nevzdává. Inter jeho útok ovšem okamžitě odrazil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

AC Milán boj o místenku do LM nevzdává. Inter jeho útok ovšem okamžitě odrazil

Aktualizováno
Theo Hernández vstřelil druhou branku milánského AC.
Theo Hernández vstřelil druhou branku milánského AC.@acmilan
Fotbalisté Interu Milán zvítězili ve 34. kole Serie A na hřišti AS Řím 2:0 a udělali důležitý krok v boji o top čtyřku, čili záruce místa v příštím ročníku Ligy mistrů. Nerazzurri se čtvrtým vítězstvím v řadě perfektně naladili na středeční semifinále LM. V něm se utkají s městským rivalem AC a první malý úspěch už mají za sebou. Právě AC totiž tříbodovým ziskem odsunuli ze čtvrtého místa, na něž se červenočerní posunuli odpoledním úspěchem nad Laziem 2:0.

AC Milán – Lazio 2:0

Římanům se tentokrát vůbec nepovedl úvod zápasu. Špatnou rozehrávku vystihl Ismael Bennacer, který si ještě balon narazil s Olivierem Giroudem a poté skákavou ranou překonal brankáře. Přestože se poté hosté zvedli, ve 29. minutě se opět radovali Rossoneri.

Vynikající individuální akci předvedl Hernández, který od vlastní šestnáctky přešel s míčem přes celé hřiště až před pokutové území hostů, odkud vyslal povedenou střelu ke vzdálenější tyči a rozvlnil síť. Druhý direkt s Orly zamával, do poločasového hvizdu už nezahrozili.

Statistiky zápasu AC Milán – Lazio
Statistiky zápasu AC Milán – LazioOpta by Stats Perform

Domácí nepolevili v aktivitě ani ve druhé půli. Velkou příležitost měl po rohovém kopu v 65. minutě Malick Thiaw, jehož pokus hlavou branku těsně přeletěl.

Hra poté byla hodně rozkouskovaná častými ošetřováními. Mistr ligy si v klidu hlídal průběh zápasu, a navíc v závěru přidal další trefu Ante Rebič, když se zjevil osamocený za obranným valem. Gól však nebyl kvůli ofsajdu uznán, a tak milánské AC zvítězilo s dvoubrankovým náskokem.

AS Řím – Inter 0:2

Sobotní dvojzápas Milán – Řím dopadl jasně pro metropoli módy. I Inter zdolal soupeře z věčného města 2:0. Hosté oslavili výhru zásluhou úspěšné trefy Federica Dimarca, jenž se prosadil proti Giallorossi i v podzimním vzájemném střetnutí. V bídné formě hrající Římané, které svazují zranění i únava klíčových hráčů, tak kvůli čtvrté bodové ztrátě v řadě zůstávají na sedmé pozici mimo evropské poháry.

Diváci se téměř nestačili ani usadit a kapitán AS Lorenzo Pellegrini už napřáhl z hranice pokutového území. Míč však pouze zasvištěl na opačnou stranu tyčky, než by doufal. Po rychlém kontru Vlků se dostal k další střele ze 20 metrů opět, tentokrát byl přesnější a proti jeho dalekonosnému pokusu pod břevno musel reagovat kvalitním zákrokem André Onana.

K prolomení bezbrankového stavu tak došlo na opačné straně. Denzel Dumfries přízemním centrem našel Dimarca, a ten jednoduše zakončil do odkryté branky. Celou situaci se ještě snažil zachránit Chris Smalling, míč však z brankové čáry namířil pouze pod břevno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po pauze se Giallorossi zlepšili v aktivitě. Po sérii nepřesných centrů se mohli těšit aspoň rohovému kopu, ze kterého se dostal ke střele Roger Ibaňez, namířil však příliš vysoko. Inter se ve druhém poločase soustředil pouze na bránění, přičemž si často pomáhal nedovolenými zákroky. Svěřenci trenéra Josého Mourinha měli k dispozici několik standardních situací, ale ani z jedné z nich nedokázali pořádně zahrozit.

Naopak opět inkasovali. Katastrofální chybu v rozehrávce Ibaňeze využil Romelu Lukaku a navýšil na dvougólový rozdíl střelou z hranice pokutového území. Střídající Lautaro Martínez několik málo minut před koncem rozechvěl svým razantním pokusem břevno. Inter tak díky čtvrté výhře v řadě utekl svému soupeři na rozdíl pěti bodů.

Cremonese – Spezia 2:0

Rozhodující gól duelu vstřelil ve 41. minutě Daniel Ciofani, ve druhé půli přidal druhou trefu Johan Vásquez, pro nějž byla přesná hlavička prvním zásahem v sezoně. Tým z Cremony se přiblížil nesestupové 17. příčce na rozdíl pouhých tří bodů. Na této pozici se nyní nacházejí právě poražení, kteří protáhli svou sérii nezdarů na osm duelů bez výhry za sebou.

Přitom měli víc šancí. Kelvin Amian výborně přečetl, kam dopadne balon, díky čemuž se ocitl až za obranou. Jeho ránu mířící do horního rohu branky však skvěle vytěsnil brankář Marco Carnesecchi. Z následného rohového kopu se opět předvedl italský gólman, když vymrštil ruku proti tvrdé hlavičce Przemyslawa Wisnievského z bezprostřední blízkosti. Na startu druhé půle neuspěl s dělovkou ani Eldor Shomurodov, který téměř rozpůlil břevno.

Tabulka Serie A