Semifinále Ligy mistrů: Bayern Mnichov čeká Real Madrid, PSG vyzve Dortmund

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Semifinále Ligy mistrů: Bayern Mnichov čeká Real Madrid, PSG vyzve Dortmund
Bayern je mezi čtyřkou nejlepších.
Bayern je mezi čtyřkou nejlepších.AFP
Nejlepší čtyři kluby tohoto ročníku fotbalové Ligy mistrů jsou oficiálně známy. O příštím šampionovi se rozhodne mezi PSG, Dortmundem, Bayernem Mnichov a Realem Madrid. Kdy začnou semifinálové duely a jak vypadal boj o postup?

Dortmund – PSG

Německý klub úvodní čtvrtfinálovou bitvu se španělským Atlétikem Madrid nezvládl a na hřišti soupeře prohrál před více než 68 tisíci diváky 1:2. Vítězný zásah připadl Samuelu Linovi, který uspěl ve 32. minutě. Druhá bitva byla pořádně divoká, Dortmund první poločas vyhrál v poměru 2:0 a v tuto chvíli postupoval. Madrid, i díky vlastnímu gólu Matse Hummelse, srovnal na 2:2 a najednou byl postupujícím on. Jenže svěřenci Edina Terziče se nevzdali a trefa Marcela Sabitzera ze 74. minuty znamenala výhru 4:2 a postup.

Fotbalovou parádu předvedly PSG s Barcelonou. A to v obou zápasech. Na hřišti pařížanů chvíli vedli domácí a chvíli zase hosté, ale poslední slovo měl dánský obránce Andreas Christensen, který v 77. minutě rozhodl o hostující výhře 3:2. Jenže druhé utkání všechno změnilo. Ačkoliv Barcelona otevřela skóre, PSG po vyloučení domácího Ronalda Arauja už ve 29. minutě spustili gólostroj a především díky dvěma brankám Kyliana Mbappého vyhráli 4:1 a oslavili postup.

Dortmund – PSG (1. května, 21:00)

PSG – Dortmund (7. května, 21:00)

Předchozí vzájemné zápasy.
Předchozí vzájemné zápasy.Livesport

Bayern – Real Madrid

Manchester v úvodní bitvě proti Realu dvakrát vedl, nejprve 1:0 a pak také 3:2, ale nakonec se musel spokojit s remízou 3:3. O šest branek se postaralo šest různých střelců, tím posledním byl v 79. minutě Federico Valverde, který uspěl nádhernou dělovkou z voleje. Ve druhé bitvě měl jasnou převahu Manchester, ale přesto zápas dospěl za stavu 1:1 až na penalty. Ty v poměru 4:3 ovládl Real Madrid.

V Londýně začaly v prvním zápase padat góly brzy, v 18. minutě už to bylo 1:1 a ve 32. minutě se dokonce z penalty trefil Harry Kane a Bayern vedl 2:1. Nerozhodný výsledek čtrnáct minut před koncem zařídil Leandro Trossard (29). Utkání číslo dvě rozhodl přesným zásahem hlavou v 63. minutě Joshua Kimmich. A o postupujícím bylo jasno.

Bayern – Real Madrid (30. dubna, 21:00)

Real Madrid – Bayern (8. května, 21:00)

Předchozí vzájemné zápasy.
Předchozí vzájemné zápasy.Livesport